Stadsgids Bewaar

Feestelijke iepensneeuw in aantocht

De iepenconfetti moet ook altijd een beetje aangeveegd worden.
De iepenconfetti moet ook altijd een beetje aangeveegd worden. © Simon Trel

De komende weken laten de 75.000 iepen in de stad hun zaadjes vallen. Het bijzondere fenomeen van de lenteconfetti wordt gevierd met wandelingen en een cultureel randprogramma.

De tienduizenden iepen die onze stad rijk is, staan in bloei. En dat betekent dat de bomen binnenkort hun zaadjes werpen. Een wervelwind aan iepencentjes maakt zich dan meester van de stad. Om dat natuurfenomeen luister bij te zetten, wordt in Amsterdam al jaren van alles georganiseerd.

Iepenparfum
Er is een wandeling van acht kilometer uitgezet langs de 'iepenhighlights', er is een fotoexpositie in het Rietveldhuis (Amstelpark, tot en met 20 mei) en er is weer iepenparfum te koop die de geur van de Amsterdamse bomen nabootst. 

Het ideale moment voor de wandeling laat zich lastig voorspellen. Hoofdstedelijk bomenconsulent Hans Kaljee: "Het is altijd ergens rond Koningsdag, dus eind april. Het gaat nu wel heel hard met dit mooie weer." 

Blijf op de hoogte van de iepensneeuw en events, van 21 april tot 21 mei.

-> Meer over iepen: "De zaadlozing kan in totaal wel zes weken in beslag nemen!"

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.