Stadsgids Bewaar

Extra concert Elton John in Ziggo Dome

Elton John is een van de bestverkopende soloartiesten ooit
Elton John is een van de bestverkopende soloartiesten ooit © ANP

Elton John geeft volgend jaar niet een maar twee shows in Nederland. De Britse zanger geeft op zaterdag 8 juni 2019 een extra afscheidsconcert in de Ziggo Dome, meldt concertorganisator Mojo.

Een maand eerder, op woensdag 15 mei 2019, staat de zanger ook op het Amsterdamse podium. De kaarten voor dat concert waren binnen een mum van tijd uitverkocht.

De concerten maken deel uit van zijn afscheidstournee Farewell Yellowbrick Road. De tour, die over vijf continenten gaat, duurt drie jaar en bestaat uit 300 optredens. De laatste liveshow van de zanger belooft een muzikale én visuele reis te worden door zijn unieke carrière die meer dan vijftig jaar hits omvat.

Opvoeding
Elton John is een van de bestverkopende soloartiesten ooit, met 38 gouden, 31 platinum en multi-platinum albums, meer dan vijftig Top 40-hits en ruim 300 miljoen verkochte albums wereldwijd. Met het nummer 'Candle In The Wind 1997' scoorde hij het record van bestverkopende single ooit, met meer dan 33 miljoen verkochte exemplaren.

Na de wereldtournee gaat de zanger meer tijd besteden aan de opvoeding van zijn kinderen. De kaartverkoop voor het extra concert begint vrijdag om 10.00 uur.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.