PS Stadsgids Bewaar

Expo 'Banksy van Iran' bij Moco museum

Expo 'Banksy van Iran' bij Moco museum
© Icy and Sot

Het Moco museum toont vanaf juni het werk van het kunstenaarsduo Icy en Sot. De Iraanse broers Icy (34) en Sot (29) worden door hun controversiële street art ook wel 'Banksy van Iran' genoemd.

Het werk van de broers is tegelijk te zien met de huidige expositie 'Banksy: Laugh Now', die tot en met 31 mei in het museum hangt.

Net als Banksy zijn de broers bekend om het aan de kaak stellen van maatschappelijke thema's als vluchtelingen, oorlog en onderdrukking. In thuisland Iran zijn hun kunstwerken dan ook verboden, daarom vluchtte het kunstenaarsduo naar New York.

Kapitalisme
Onlangs plaatsten ze daar nog een gigantisch verfrommeld dollarbiljet op Wall Street, om zo aandacht te vragen voor de hebzucht van het kapitalisme. Maar de straten van New York zijn niet de enige straten die de broers versieren met hun kritische street art, ze lieten hun handtekeningen ook al in steden als Lissabon en Berlijn achter.

In Amsterdam is hun werk van 1 juni tot en met 15 januari 2019 te bekijken.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.