PS Stadsgids Bewaar

Escaperoom in de catacomben van de Posthoornkerk

In de catacomben van de Posthoornkerk komt een lugubere escaperoom.
In de catacomben van de Posthoornkerk komt een lugubere escaperoom. © Logic Locks

Hou je wel van thrillers en horror? In de catacomben van de Posthoornkerk verschijnt in februari een escaperoom waar je de bibbers van moet krijgen.

De ontwikkelaar Logic Locks zocht al een tijdje naar een bijzondere locatie voor een nieuwe escaperoom. Niet zomaar een inwisselbaar kantoorpand of kale loods, maar een locatie waar de rillingen van over je rug lopen. 

Wat volgens Sander van Asseldonk van Logic Locks ontbreekt in Amsterdam is "een echt enge ervaring". Samen met Stadsherstel kwamen de catacomben van de Posthoornkerk in beeld. "Het is een enorm grote ruimte met gewelven, waarvan we een deel gaan gebruiken."

Luguber
Volgens Van Asseldonk gebeurden er ondergronds allerlei lugubere dingen. "Die zullen in het escapeverhaal aan bod komen." 

Om de ervaring nog intenser te maken worden ook acteurs ingezet. "Het is niet puur een escaperoom, maar een combinatie met interactief theater." 

Catacombs Experience is toegankelijk vanaf 16 jaar en moet in februari openen.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.