Stadsgids Bewaar

Erik Scherder geeft gratis minicollege met Giovanca

Erik Scherder
Erik Scherder © Samuel van Leeuwen

Hoogleraar Klinische Neuropsychologie Erik Scherder geeft zondag 8 oktober een interactieve lezing in het DeLaMar Theater. Hij legt daarin uit waarom muziek zo belangrijk is voor de ontwikkeling van de hersenen.

In de ochtendlezing legt professor Scherder waarom muziek zo belangrijk is voor de ontwikkeling van de hersenen en waarom het belangrijk is dat je op jonge leeftijd in contact komt met muziek. Toch is de lezing niet ingewikkeld: Scherder heeft het college aangepast op een publiek van 10 jaar en ouder, zodat zowel jong als oud zijn verhaal kan volgen. 

Omdat de lezing gaat over het belang van muziek wordt Scherder op het poduim bijgestaan door zangeres Giovanca en saxofonist Benjamin Herman. Scherder: "Ik kijk er ontzettend naar uit om op zo'n mooie plek met deze artiesten de wondere wereld van het brein te delen met kinderen.''

Het college van Scherder is onderdeel van het Weekend van de Wetenschap, dat door Nemo wordt georganiseerd. Tijdens dit weekend openen meer dan 250 organisaties (bibliotheken, universiteiten, bedrijven en musea) de deuren voor nieuwsgierige mensen. 

Minicollege Muziek en je brein
Zondag 8 oktober (10:30-11:30 uur) gratis
DeLaMar Theater