Stadsgids Bewaar

Eigenaar TonTon Club opent nieuwe airhockeyhal

De airhockeytafel met de twintig extra pucks, tijdens TonTon Club XL 2.
De airhockeytafel met de twintig extra pucks, tijdens TonTon Club XL 2. © TonTon Club

Serdar Tonkas, eigenaar van de TonTon Club, opent binnenkort met compagnon Bart van Kleef een nieuwe zaak: Puck. In dit nieuwe restaurant in Nieuw-West kan ook naar hartenlust gespeeld worden: op zestien airhockeytafels.

Logische eerste vraag: waarom een zaak rondom airhockey?
Serdar Tonkas: "Sinds de opening van TonTon Club zie ik hoe populair het is! Al rond onze eerste airhockeytafel - waar we zelf vierduizend gaatjes in boorden - stonden altijd mensen. Dat komt: het spel is laagdrempelig en kort. Zelfs voor mensen met een korte spanningsboog is het leuk. En het is niet moeilijk. Het is net pingpong: populair omdat iedereen het kan."

Wat kunnen we verwachten?
"Het wordt een echt walhalla voor airhockey en een explosie aan geluid en gekleurde lichtjes. Het gaat Puck heten en wordt twee keer zo groot als de TonTon Club in Westerpark. Als je binnenkomt beland je meteen in een hysterische 'neon show á la Tokyo' en sta je tussen zestien airhockeytafels."

Het wordt luidruchtig en dynamisch. Maar daar kom je ook voor.

Tof! En qua eten?
"We gaan sliders serveren, kleine hamburgers die in Amerika populair zijn. Maar dan culinair: het worden kleine minipuckjes met eend en bijvoorbeeld kaviaar."

Het is natuurlijk niet rustig eten, met zestien airhockeytafels om je heen.
"Nee, het wordt heel luid en dynamisch! Maar daar kom je ook voor. Zie het als de airhockeyvariant van een oude poolhal, waar je óók nog goed kunt eten."

Kun je echt alleen airhockeyen?
"Er komt ook een private arcade in Puck, die je bijvoorbeeld voor je verjaardag kunt afhuren. We krijgen bij TonTon Club zo veel aanvragen voor feestjes dat we soms mensen moeten teleurstellen. In Puck kun je straks ook met je vrienden spelen op flipperkasten en Dance Dance Revolution."

Komen er nog speciale airhockeytafels?
"Tijdens de tweede editie van TonTon Club XL kon je aan een tafel met vier personen tegelijk spelen en werden er halverwege het spel twintig kleine pucks op tafel gestort. Die tafel wilde ik al heel lang hebben en heb ik eindelijk gevonden, in Engeland."

Puck opent naar verwachting medio november, op de Jan Evertsenstaat 747.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.