PS Stadsgids Bewaar

Eet je ongeluk weg op de Nationale Snertdag

Voor deze keer mogen 50-minners ook komen. We hebben immers allemaal wel eens een snertdag.
Voor deze keer mogen 50-minners ook komen. We hebben immers allemaal wel eens een snertdag. © ANP

Band lek, baas boos en al je vrienden zijn Sjaak afhaak. Soms moet je concluderen dat het gewoon een snertdag is. Voor sociaal netwerk Klup reden om een Nationale Snertdag te organiseren.

Klup - een soort Tinder voor 50-plussers, zonder daten, maar vooral om iemand te vinden waar je iets mee kan gaan doen - deed een rondvraag bij hun gebruikers. "Veel van hen gaven aan dat ze zondag de vervelendste dag vinden: de kinderen zijn druk, het normale leven staat even stil. Ook naar december en de feestdagen wordt niet erg uitgekeken," zegt Michiel van den Berg, medeoprichter van Klup.

Met de Nationale Snertdag hoopt Van den Berg daar verandering in te brengen. Op 45 locaties in Nederland, waaronder Schnitzel & Weizen op het Zeeburgerpad, kunnen mensen zondag 10 december voor 5 euro een kommetje snert krijgen om gezellig samen weg te slurpen. 

Voor deze keer mogen 50-minners ook komen. We hebben immers allemaal wel eens een snertdag.

Nationale Snertdag - Schnitzel & Weizen
Zondag 10 december 2017, 16.00 uur
Zeeburgerpad 1

Snert: 5 euro

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.