Stadsgids Bewaar

Eerste Amsterdamse terrassenfestival in het Oosterpark

Roest is een van de horecazaken die meedoet aan het eerste Amsterdamse Terrassenfestival in het Oosterpark
Roest is een van de horecazaken die meedoet aan het eerste Amsterdamse Terrassenfestival in het Oosterpark © Dingena Mol

Om het terrasseizoen van 2017 af te sluiten wordt in het Oosterpark voor het eerst het Amsterdamse terrassenfestival georganiseerd. Zo'n twintig café's vormen er tezamen het grootste terras van Amsterdam en schenken er hun specialiteiten.

Het festival is een initiatief van Mannen van de Wereld, die onder andere ook bevrijdingsfestival Het Amsterdams Verbond organiseerden.

Pieter Bertram: "Wij vinden dat er een overschot is aan foodfestivals en bierfestivals. Maar er was nog geen enkele club die de leukste horecazaken van Amsterdam samenbrengt."

Op het festival zijn zo'n twintig populaire café's aanwezig, waaronder Café Thijssen, Meneer Nieges, Brandstof en Roest.

Alleen café's waar de organisatoren graag komen? "Wij houden absoluut van terrashangen, maar het zijn niet alleen onze favorieten. We hebben terrassen geselecteerd met verschillende doelgroepen en uit verschillende stadsdelen."

Beste biertje
Het festival heeft ook een wedstrijdelement. Er worden publieks- en juryprijzen uitgereik voor onder andere beste barman/barvrouw, best getapte biertje en beste terras. 

Elk café krijgt in het Oosterpark een eigen stukje terras. De een zal er gin-tonics serveren, de ander richt zich meer op eten. Net als in een café is ook hier muziek en entertainment. Er is een silent disco, karaoke, en er zijn dj's. Café Nol zorgt voor Amsterdamse artiesten. 

Amsterdamse terrasenfestival, Oosterpark, 1 t/m 3 september, 12.00-23.00 uur, toegang gratis. 

Lees ook: Dit zijn de leukste foodfestivals van Amsterdam

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.