Stadsgids Bewaar

Een snelle pasta in de leukste buurt in Oost

Een snelle pasta in de leukste buurt in Oost
© Mats van Soolingen

In de rubriek A-locatie uit de PS van de Week lichten we elke week de beste plekken van de stad voor je uit. Deze week: Eddy Spaghetti.

Krugerplein 23
020 3709 388
www.eddyspaghetti.nl

Het gaat goed met Oost. Zo zagen we het Beukenplein opbloeien tot het bijna uit zijn voegen barst. Alles daar al gezien en gedaan? Loop dan een pleintje verder, naar het Krugerplein, want daar is pastabar Eddy Spaghetti geopend.

Eddy Spaghetti is een dik Italiaantje met een streepjesshirt, bedrijfsleider Arjen Heij (30) en de bediening lopen in precies zo'n shirt. Heij is compagnon van Riad Farhat. De pastabar komt dus uit dezelfde koker als onder andere Maxwell, de Biertuin en Smokin' Barrels. Farhat: 'Eddy Spaghetti is een plek voor een snelle pasta en een drankje aan de bar. We hadden nog nergens pasta op de kaart.'

Inmiddels heeft Farhat acht populaire horecagelegenheden in Amsterdam, maar hij blijft elke opening spannend vinden. Farhat: 'Dit is weer zo'n andere tent dan de andere. Ik wil graag elke keer iets nieuws toevoegen, anders wordt het saai.' Van een bepaalde formule voor succes is volgens Farhat geen sprake: 'Als ik het voor het geld zou doen, zou ik tien Biertuinen openen.'

Groene strepen
Farhat zorgt overal voor betaalbare prijzen, zo ook bij Eddy Spaghetti. Neem de rigatoni met ragout van lamsschenkel, portobello en mint-parmezaan pangritata voor €13,50. En een simpelere arrabiata pasta kost €9,50. Je kunt er ook komen afhalen.

Natuurlijk kunnen de gin-tonics (€8) niet ontbreken, maar er staat ook vermout op de kaart. De goedkoopste is €5,75. Farhat: 'Dit wordt, naast de gin-tonics, een populair drankje.'

Het interieur van de pastabar, waar eerder een eetcafé in zat, is van Esther Stam van Studio Modijefsky, die vaker door Farhat is ingezet. Vooral de muren met groene strepen vallen op en leuk is dat je met een tafel tegen de open keuken aan kunt zitten.

De verf is net opgedroogd, maar de allereerste gasten zitten al aan hun avondmaal. Farhat kalmeert één van de koks nog even, die enigszins zenuwachtig doet. In Heij heeft Farhat alle vertrouwen om het pastarestaurant tot een succes te maken. 'Arjen, die snapt het gewoon.'