PS Stadsgids Bewaar

Een kijkje in hipster heaven

Jean-Paul Schaddé van Dooren: 'Ik wil altijd meteen eten, maar dan denk je...' Roger Bloem: 'O ja, we hebben een foodblog.' Eerst vastleggen op Cityguys
Jean-Paul Schaddé van Dooren: 'Ik wil altijd meteen eten, maar dan denk je...' Roger Bloem: 'O ja, we hebben een foodblog.' Eerst vastleggen op Cityguys © Schuim

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: Cityguys YouTube Channel Releaseparty.

Toen ik twee jaar geleden met deze rubriek begon, kwam ik telkens een jongeman tegen die er nogal opvallend uitzag. Goeie kop, rode baard, de snor in puntjes gedraaid.

Ik dacht, die zal wel voor iemand anders het Schuimmeisje uithangen en vroeg hem wat hij deed voor zijn brood. Hij was met sabbatical, zei hij. Begin dertig, schat ik.

Deze Jean-Paul Schaddé van Dooren, beter JP, had een site, Cityguys, en daarop werden net geopende kroegen, restaurants of hotelbars besproken. Maar nu dus een sabbatical. Ik onderging het allemaal als onderdeel van mijn nieuwe, wondere wereld.

Aardige vent verder, en een verademing tussen al die meisje-meisjes die zich voorstelden als social influencer. Dat sabbatical is al lang weer voorbij, en vandaag presenteert Schaddé van Dooren het nieuwe YouTubekanaal van Cityguys.

Bij de ingang van Lab111 staat hij al: "Bloody mary?"

Eén keer gehad, tijdens een legendarische katerontbijt, maar daarna liever nooit meer.

Geef mij maar een koud pilsje, maar er is geen ontkomen aan. Even later sta ik met de malste kopstoot ooit. Een pilsje en een bloody mary in een kartonnen bekertje.

Compagnon Roger Bloem opent de avond. "Ik heb een paar mensen gezien zonder bloody mary! Wie waren dat!?" En hij stuurt een man met dienblad de bioscoopzaal in.

Bloody mary is wel een dingetje bij de Cityguys.

Of JP nog wat wil zeggen. Dat wil hij: "Vet tof dat jullie er zijn - holy shit."

De eerste twee filmpjes worden zo vertoond en hij heeft ze zelf ook nog niet af gezien. "Ik ben net zo excited als jullie."

We kijken.

Wat Cityguys YouTube Channel Releaseparty
Waar Lab111, Arie Biemondstraat
Wie Jean-Paul Schaddé van Dooren, Roger Bloem, Johan Zandbergen, Tobias de Jong, Sven Muts, Iris Hermans
Wanneer woensdag 19 juli, van 19.00 tot 23.00 uur

Drank en spijs ****
Sfeer ***
Hans wil ook graag een uitbater fakking tof en megachill vinden: schuim@parool.nl

De aflevering heet Brunch en het duo gaat een aantal toptenten in de stad af. Hotel V voor eggs benedict en, jawel, bloody mary, en daarna naar de Cut Throat Bar, waar ze cocktails serveren én je baard trimmen. Je mag dat hipster heaven noemen.

Ondertussen bespreken ze de gerechten. Zo is the full English in Greenwoods echt fakking geniaal. Slotscène, liggend langs de gracht. "Worden wij soms gesponsord door Union-bikes?"

"Waarom?"

"Omdat er twee Union-bikes ­achter ons staan."

Dan is het pauze en krijgen we cocktails, want de volgende aflevering gaat over cocktails. In de Pullitzer's Bar bijvoorbeeld, waar ze altijd heel graag komen, en ook Restaurant C, met barman Tim, echt een superchille gast, en ook in de House Bar is het altijd mega-­lekker en geweldig.

"Misschien moeten we nog een tussenshot met de fietsen doen."

En daar gaan ze weer, crossend over een drempel langs de gracht.

Dus zo doe je dat.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl