Stadsgids Bewaar

Een en al sneakers in de Kromhouthal

Voor ieder wat wils: van exclusieve exemplaren tot koopjes.
Voor ieder wat wils: van exclusieve exemplaren tot koopjes. © Sneakerness

Van exclusieve exemplaren en trends tot mooie koopjes. Dit Pinksterweekend draait het in de Kromhouthal in Noord maar om één ding: sneakers.

Dat de ene schoen de andere niet is, weten bezoekers van Sneakerness maar al te goed. Gelukkig zijn in de Kromhouthal duizenden exemplaren te zien. Van beperkte oplages waar het hart van de verzamelaar sneller van gaat kloppen, tot prima koopjes waar je je niet voor hoeft te schamen.

Volgens de organisatie is Sneakerness het grootste event rondom sneakers dat ooit op Nederlandse bodem is gehouden. Vorig jaar werd het event ook al in de Kromhouthal georganiseerd, waar ook ruimte is voor een randprogrammering.

Er staan kraampjes van internationale merken, sneakerwinkels en er is streetfashion te koop. Verzamelaars kunnen niet alleen nieuwe schoenen kopen, maar ook onderling ruilen.

Wie niet van plan is veel euro's neer te leggen kan zijn ogen de kost geven in de street art gallery. Verliefd op een paar? In de Selfie Machine kun je je favoriete paar in 360 graden laten fotograferen. Wie zijn hart voor altijd aan sneakers heeft verpand, kan zelfs een sneaker tattoo laten zetten.

Customizen
Hou je niet van dertien in een dozijn? Laat je nieuwe (of oude) schoenen dan onder handen nemen door een professionele customizer.

Dit jaar beschikt het event ook over een mooi terras aan 't IJ zodat je onder het genot van een drankje kunt kijken wat andere bezoekers zo al aan hun voeten hebben.

Verheug je je nu al om wat te kopen? Op Facebook waarschuwt de organisatie vast: 'Er is geen pinautomaat in de buurt en niet alle verkopers hebben een pinapparaat, dus neem genoeg cash van huis mee.'

Sneakersness
Zaterdag 3 en zondag 4 juni
Kromhouthal €12,50.