Stadsgids Bewaar

Dit zijn de films die je deze week niet wil missen

Riley Keough speelt het mooie buurmeisje van hoofdrolspeler Sam in Under the Silver Lake.
Riley Keough speelt het mooie buurmeisje van hoofdrolspeler Sam in Under the Silver Lake. © Filmdepot

Het kwik is weer wat gedaald en het regent zowaar. Prima moment om een filmpje te pakken. Dit zijn onze tips.

Under the Silver Lake
In Under the Silver Lake is Los Angeles in de ban van een seriemoordenaar die het op honden gemunt heeft. Mitchells absurde schets van de biotoop rond Hollywood is amusant van de eerste tot de laatste minuut en bij vlagen heerlijk bedwelmend.

Te zien in City, FC Hyena, Filmhallen, Kriterion, The Movies, Tuschinski, De Uitkijk

Den Skyldige
Vers afgestudeerde regisseurs willen maar één ding: zo snel mogelijk een speelfilm maken. Zeker als beginner is het echter geen sinecure om een aardig budget bij elkaar te sprokkelen. Daar kun je over klagen, maar je kunt die financiële restricties ook gebruiken om te laten zien hoe goed je je vak beheerst. Dat is precies wat Gustav Möller (1988) heeft gedaan met Den Skyldige.

Te zien in Cinecenter, City, Eye, Filmhallen, Het Ketelhuis, Kriterion

Whitney
Regisseur Kevin Macdonald kreeg voor Whitney de volle medewerking van Houstons familieleden en de kring van bodyguards, managers, producenten en muzikanten om haar heen. Zelfs haar ex-man Bobby Brown geeft acte de présence.

Te zien in Arena, De Balie, The Movies, De Munt, Rialto, Studio K, Tuschinksi

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.