Stadsgids Bewaar

Dit zijn de films die je deze week moet zien

-
- © Jeannette

Elke week zetten we de nieuwste films die te zien zijn in de Amsterdamse bioscopen voor je op een rij.

Oh Lucy!
Oh Lucy!, het droog-absurdistische, zwart­humoristische speelfilmregiedebuut van de Japanse Atsuko Hirayanagi, toont de metamorfose van Setsuko, een eenzame alleenstaande vijftiger in Tokio. Het had makkelijk een simpele uitlachfilm kunnen zijn - kijk die rare Lucy zich eens belachelijk gedragen! - maar Hirayanagi is een empathische filmmaker, die Lucy's desperate verlangen naar liefde begrijpelijk maakt. 

Te zien in Cinecenter, Rialto, Studio K, Tuschinski

The Cleaners
The Cleaners laat de duistere wereld zien achter sociale media. Wie ooit iets te naakte vakantiefoto's deelde, kreeg misschien al eens te maken met de digitale poetsers die Facebook moeten beschermen tegen moreel verderf. Ze zitten in anonieme kantoorgebouwen in de Filipijnen naar hun beeldschermen te staren. Per dienst dienen ze 25.000 verdachte posts te beoordelen. Een per seconde. Er zijn slechts twee opties: delete of ignore. Ze zijn de nieuwe rechters.

Te zien in De Balie, Filmhallen, Lab111, Rialto

Jeannette
Het etiket 'eigenzinnig' wordt soms wat al te ­enthousiast ingezet in kunstkritiek. Maar Jeannette, de nieuwste film van de Franse regisseur Bruno Dumont, is werkelijk, grondig en tot in zijn poriën eigenzinnig. Constant botsen ogenschijnlijk tegengestelde invloeden.

Te zien in Eye, Rialto

Deadpool 2
Het helpt dat het superheldendom en de genreclichés tot de doelwitten van Deadpool behoren en dat zelfspot hem niet vreemd is. Maar dat laatste begint een maniertje te worden.

Te zien in Arena, City, Filmhallen, De Munt

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.