Stadsgids Bewaar

Dit zijn de films die je deze week moet zien

Christopher Plummer schittert als de vrekkige olietycoon J. Paul Getty: een Midas in een zelfverkozen isolement
Christopher Plummer schittert als de vrekkige olietycoon J. Paul Getty: een Midas in een zelfverkozen isolement © All the money in the world

Elke week kun je nieuwe films zien in de Amsterdamse bioscopen, maar welke films mag je écht niet missen? Wij zetten ze voor je op een rij.

All the money in the world

Kevin Spacey moest het veld ruimen, maar dankzij vervanger Christopher Plummer stijgt Ridley Scotts All the money in the world tot grote hoogte.

Te zien in Arena, City, Filmhallen, De Munt

Lees de hele recensie hier

Beyond Words

Om te slagen als immigrant moet je integreren in je nieuwe land, maar hoever moet dat gaan? Kun je ook een te voorbeeldige immigrant zijn? Regisseur Urszula Antoniak - met een Poolse achtergrond, maar al dertig jaar een Amsterdamse - zet de vraag op scherp in Beyond words.

Te zien in Eye, Ketelhuis 

Lees de hele recensie hier

Call me by your name

De ijzersterke acteursregie van Luca Guadagnino is gebleven, waarin kleine gebaren boekdelen kunnen spreken en allerlei onverwachte bewegingen de elektrische lading van de film versterken.

Te zien in Cinecenter, City, FC Hyena, Filmhallen, The Movies, De Munt, Rialto, Studio K

Lees de hele recensie hier

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.