PS Stadsgids Bewaar

Dit wil je dit weekend niet missen (10 tips)

Dit weekend vindt de finale van het WK Breakdance in Amsterdam plaats.
Dit weekend vindt de finale van het WK Breakdance in Amsterdam plaats. © Rutger Pauw

Van een drijvende ballenbak voor volwassenen tot het WK Breakdance: dit weekend zit ramvol leuke dingen. Dit zijn de tips van de redactie.

Ballenbakboot
Tijdens Museumnacht doet ook de rondvaartboot achter het Rijksmuseum vrolijk mee. Echt kunstzinnig is het misschien niet, maar ludiek des te meer: de hele boot wordt gevuld met duizenden ballen. Meevaren met de ballenbakboot: dat is twintig minuten lang duiken, springen en dansen op de muziek in een ruimte met 36.000 ballen. 
Zaterdag 4 november (19.30-23.30)
Stadhouderskade 520

Storytelling Festival
Het Amsterdamse Storytelling Festival bestaat dit jaar tien jaar. De jubileumeditie staat in het teken van 'New narratives', waarbij verschillende culturen samenkomen in Amsterdam. Luister naar persoonlijke verhalen, of doe mee met een workshop Performance and Storytelling, door Surinaamse voordrachtskunstenaar Paul Middellijn. 
Tot en met zondag 5 november
Diverse locaties

Alles vragen over joden
Joodse jongens worden besneden, maar waarom eigenlijk? En waarom eten orthodoxe joden geen rode M&M's? En hoe komt het dat er geen zingende vrouwen in de synagoge te vinden zijn? Voor prangende vragen over het jodendom kun je tijdens de Museumnacht terecht bij de vraagbaak.
Zaterdag 4 novemer (20.00-02.00)
Portugese Synagoge en Joods Historisch Museum

WK breakdance
Breakdancers van over de hele wereld komen dit weekend naar de Westergasfabriek. Voor het eerst wordt het wereldkampioenschap in Amsterdam gehouden, in de Gashouder. Op het terrein kun je zelf battlen of je breakdancemoves bijschaven tijdens een van de gratis dansworkshops. In het Transformatorhuis is een expositie te zien over gangs en verschillende culturen en identiteiten.
Donderdag 2 t/m zaterdag 4 november, gratis
Westergasterrein

Roy Lichtenstein in MOCO
Dit weekend opent de tentoonstelling over het werk van Roy Lichtenstein. In het museum is er een 3D 'stijlkamer-installatie' van het schilderij "Bedroom at Arles", dat Lichtenstein maakte op basis van Van Gogh's befaamde "De Slaapkamer". Leuk voor Instagram.
Vrijdag 3 november 2017 t/m 31 mei
MOCO Museum

Vintage shoppen
Dol op vintage en tweedehands kleding? Dan kun je dit weekend je lol op.
Allereerst wordt Jungle Amsterdam op de tweede van Swindenstraat omgetoverd tot vintagepaleis. Een team van stylistes, kappers en visagisten staan voor je klaar om je te helpen ontdekken welke stijl het beste bij je past. 
Daarnaast komt Vintage per Kilo terug naar Roest. Tijdens deze kledingmarkt kun je graaien tussen winterse vintage. Een kilo kost je €15,-.

Affordable Art Fair
Kunstliefhebber met een krappe beurs? Dan biedt de Affordable Art Fair uitkomst. Van donderdag tot zondag 5 november staat de Kromhouthal in het teken van betaalbare kunst - voor een meier heb je al een leuk werk aan de muur hangen. Op de fair staan ruim 65 internationale galeries.
Tot en met zondag 5 november
Kromhouthal

Zing Nederlands Met Me
Van Benny Neyman tot Kenny B: op zondag komen Nederlandse klassiekers voorbij in Paradiso tijdens de zangsessie Zing Nederlands Met Me. Voor iedereen die de taal beter wil leren - omdat dat zingend sneller gaat - en voor iedereen die graag zingend nieuwe mensen wil leren kennen. Paradiso zorgt voor een pianist, een voorzanger, liedteksten en een drankje.
Zondag 5 november (14.30-16.30) gratis
Paradiso

Nelly in The Box
Op vrijdag komt de Nelly naar Amsterdam voor een concert in The Box. Een goed moment om zijn albums nog even te stoffen. In het voorprogramma staan Extince en Brainpower.
Vrijdag 3 november (22.00-05.00) vanaf €30,50
The Box

Koekjes bakken bij De Ceuvel (4-10 jaar)
Zin in een middagje bakken? Bij Café De Ceuvel in Noord is op zondag een heus koekjesfestijn gaande. ­Samen met de kinderen kun je deeg maken en koekjes versieren. Voor verse kruiden ga je langs de groentekas. De Ceuvel stopt de koekjes vervolgens voor je in de oven.
Zondag 5 november (10.30-12.30) €3,50
Café de Ceuvel

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.