live

Dit was Pride Amsterdam 2017

Van 29 juli tot en met 6 augustus stond Amsterdam in het teken van Pride Amsterdam, met als feestelijk hoogtepunt de botenparade. Lees hier al het nieuws terug.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Dit was de Canal Parade

  Het was weer een prachtige en kleurrijke Canal Parade. Zie hieronder de videobeelden van de botenparade van dit jaar.

 2. Ook de Dam en Kalverstraat afgesloten

  Een ruim uur voor het eind van de evenementen rondom de Pride heeft de politie nu ook besloten de Dam en de Paleisstraat/Kalverstraat af te sluiten.

  Op beide plekken worden vanavond feesten gehouden in het kader van de Amsterdam Pride. Eerder vanavond sloot de politie al het Amstelveld, de Reguliersdwarsstraat en de Zeedijk af, waar eveneens feesten plaatsvinden.

 3. Zeedijk ook afgesloten

  Het blijft druk in de stad vanwege de Pridefeesten. Nadat de politie eerder al het Amstelveld en de Reguliersdwarsstraat had afgesloten, heeft het nu besloten ook de Zeedijk, waar net als de eerder afgesloten straten een officieel Pride podium staat waar tot twaalf uur 's nachts gefeest wordt, afgesloten. Er kunnen geen bezoekers meer bij.

 4. Amstelveld en Reguliers vol

  De botenparade mag dan over zijn, in de stad is het feest nog op volle gang. En dat zorgt voor drukte bij de officiële podia van de Amsterdam Pride. De politie heeft daarom besloten het Amstelveld en de Reguliersdwarsstraat tijdelijk af te sluiten. Er wordt ook afgeraden in de buurt van deze plekken te komen.

  Volgens een politiewoordvoerder zijn er geen gevaarlijke situaties ontstaan en hadden er geen incidenten plaatsgevonden.

 5. Behouden vaart

  Nadat de optocht voorbij is, begint voor veel kapiteins de dag pas echt: zij moeten in de hectiek van de gracht zorgen voor een behouden vaart.

 6. Flyboarders

  De flyboarders waren er ook weer bij dit jaar. Enkele maanden terug leek het er nog even op dat het voorbij zou zijn met het spektakel dat volgens een rapport van de gemeente niet aan de veiligheidsregels zou voldoen. Maar uiteindelijk werd toch goedkeuring gegeven, met dit kleurrijke pareltje als resultaat.