Stadsgids Bewaar

Dit is zo'n namiddag van alleen maar liefde

Stadsdeelbestuurder Marijn van Ballegooijen was hier ook toen Máxima op bezoek was. Met Eva Yoo Ri Brussaart, oprichter van Single Supermom, en zoon Floris
Stadsdeelbestuurder Marijn van Ballegooijen was hier ook toen Máxima op bezoek was. Met Eva Yoo Ri Brussaart, oprichter van Single Supermom, en zoon Floris © Schuim

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: zomerfeest van Single Supermom.

Ik ga de deur uit naar het Zomerfeest van Single Supermom.

Verkering: "Is dat van een datingsite?"

Nee, het zijn alleenstaande moeders die het niet makkelijk hebben en zoals dat gaat: dan komen ze bij elkaar voor steun.

Het feest is in de achtertuin van hun vestiging in de Rijnstraat, met pastasalade en Surinaamse nasi. De partytent tegen de regen blijkt niet nodig.

Oprichter Eva Yoo Ri Brussaart belooft de aanwezigen verbinding en versterking en hulp bij het zoeken naar werk. Tips heeft ze ook. Vergeet vooral jezelf niet. Eet gezond. Denk gezond. Kijk goed naar jezelf en je verleden. En naar de mensen in je directe omgeving: geven of vreten ze energie?

Goed nieuws: volgend weekend is er een gratis workshop vitaliteit. "Dan kun je een vitaliteitscheck doen. Hoe gaat het met je? Kom je genoeg buiten? Heb je de juiste mensen om je heen?"

Ook kunnen de moeders vanmiddag hun haar laten stylen of föhnen en er is een visagiste.

Dit is zo'n namiddag van alleen maar liefde.

Ik had er laatst ook eentje, mijn superdadmomentje, met mijn oudste. Opeens was hij weer van het knuffelen, uit het niets. Vroeger was dat mijn fulltimebaantje, stoeien en knuffelen, maar toen kwam die vervloekte puberteit.

Affiniteit = gênant.

Toch is dat wat gebeurde. Hij ging met zijn moeder met vakantie en ik zou hem een kleine twee weken niet zien. En ik weet heus dat ik hem niet mag aanraken, maar bekijk het, en ik zei: "Kom hier, jongen."

Ik pakte hem vast, hard tegen me aan, en zoende hem.

Toen gebeurde iets wonderlijks. Hij fleurde helemaal op, voor mijn ogen. De norsige jongen begon vrolijk te praten, het was bijna kwetteren, eigenlijk weer als een klein jongetje, spontaan, open.

Wat zomerfeest van Single Supermom
Waar Single Supermom, Rijnstraat
Wie Eva Yoo Ri Brussaart, Marije Hartgers, Marijn van Ballegooijen, Winnie Bosch, Martine Heijstee, Nafize Sener, Bianca Reiziger
Wanneer zaterdag 15 juli, van 15.00 tot 18.00 uur

Drank en spijs ***
Sfeer ***
Hans was ook weer, heel even, een superdad

Het heeft iets bij hem losgemaakt, dat moet wel. Sindsdien doet hij dingen die ik van hem was vergeten.

Voor het slapengaan: "Hé papa, ik hou van jou." Hardop. Het moet hem moeite kosten, maar hij doet het.

Of hij komt opeens de woon­kamer binnen. "Hé papa, sta eens op." En geeft me een knuffel, echt een enorme, lang voorbij het punt van gênant.

Ik, meteen bezorgd: "Gaat het, Miel?"

Jawel, het gaat goed met hem, maar net op YouTube vertelde een jongen over de relatie met zijn vader en hoe slecht die was. Dus hij wilde me even knuffelen.
En opnieuw pakt hij me vast.

Ik ga dan niet janken, hè, dat kan ik die arme jongen niet aandoen, maar mijn goede God, er schijnt licht aan het eind van de tunnel.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl