PS Stadsgids Bewaar

Dit is 10 jaar openminded knalfeest Ultrasexi

Dit is 10 jaar openminded knalfeest Ultrasexi
© Ultrasexi

Ultrasexi, het roze popfeest waar openminded Amsterdam samenkomt in uitbundige outfits, bestaat tien jaar. Vlak voor de jublieumeditie op 24 maart, kijken we terug op een decennium queerfeesten.

In de zomer van 2008 werd queer dansfeest Ultrasexi voor het eerst in Paradiso gevierd. Het feest kwam voort uit maandelijkse electronacht Multisexi (in Studio80), dat in de jaren daarvoor de openminded feestscene van Amsterdam op de kaart had gezet.

Voor het eerst sinds de iT en RoXY vonden er uitbundige queer Amsterdammers elkaar op een compromisloze dansvloer, waar iedereen zichzelf kon zijn.

(Tekst gaat verder onder de foto's)

Mede-organisator Jordi Ariza Gallego kijkt met trots terug op de afgelopen tien jaar, waarin Ultrasexi een steeds groter publiek bereikte en in Paradiso steevast saamhorigheid en respect werd gevierd.

"In tien jaar zien we steeds nieuwe gezichten en oude bekenden die samen precies creëren wat we voor ogen hebben: een vrijhaven voor iedereen."

Na tien jaar kijken de organisators ook vooruit. Ariza Gallego: "We willen het liefst een groot project realiseren: een theatrale club waar je elke dag een kleine versie van Ultrasexi meemaakt. Dat is onze droom: een vaste plaats waar iedereen zichzelf kan zijn."

Ultrasexi
Zaterdag 24 maart (23.30) €15
Paradiso