Stadsgids Bewaar

Diep buigen voor de goede moed van pr-bureaus

Bram van Es (l) en Michel Pais, eigenaren van Strandzuid, fris terug uit Bali
Bram van Es (l) en Michel Pais, eigenaren van Strandzuid, fris terug uit Bali © Schuim

Schuimverslaggever Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: de preview van Strandzuid.

Was dat even pech. Verbouw je heel Strandzuid, neem je een veilige gok door de preview begin mei te plannen voor een fijne preview in de zon, voorspellen de weermannen kou en regen.

Dus ging een dag van tevoren nog snel een mailtje eruit. Blij: 'Hi hi. Wat ontbreekt zijn een paar zonnestralen, maar gelukkig is Strandzuid nu ook op Hollands 'zomerweer' berekend.'

De goede moed van pr-bureaus, je kunt er alleen maar diep voor buigen.

Dan, de avond zelf. Een werkelijk stralend lekker zonnetje. De kenners zaten er weer eens volkomen naast. Hollands 'zomerweer' 2.0.

We starten achter het Lido, in een boot. Dat is omdat je bij Strandzuid zo goed en ruim kunt aanmeren, daarom, voor die ervaring, en ik krijg een glas champagne.

"Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden," zegt mede-eigenaar Michel Pais. Jullie, dat zijn zo'n twintig bloggers en andere horeca-influencers.

"Je weet niet wat je ziet straks," zegt Bram van Es, de andere eigenaar. Zeven maanden heeft de verbouwing geduurd, nog altijd korter dan die van Vertigo. Die was een jaar.
Ambitie te over. Van Es: "Wat Strandzuid eigenlijk nodig heeft, is een eigen boot."

En Linda Inpijn, net twee dagen marketing manager: "Of een foodtruck, met een strandje. Echt zand eromheen."

Een vriendelijk meisje gaat rond met een schaal canapés met eendenborst. "Nee, dank je," zegt het blogmeisje tegenover me, maar ze maakt wel een foto van de schaal.
Dus ik vraag of ik daar weer een foto van mag maken. "Ja, maar zonder hoofd."

Wat preview Strandzuid
Waar Strandzuid, Europaplein
Wie Bram van Es, Michel Pais, Marieke van der Wilk, Linda Inpijn
Wanneer dinsdag 2 mei, van 18.00 tot 22.30 uur

Drank en spijs ****
Sfeer ***
Hans moet zich ook eens laten inspireren van de zomer ergens

Het kost me toch al opvallend veel moeite in dit gezelschap mensen op de foto te krijgen. Of ze vinden dat ze een face for radio hebben - waar ik en de rest van de wereld vanzelfsprekend anders over denken - of ze maken zich zorgen over het onderschrift, wat bij mij weer leidt tot enige zelfreflectie, eventjes dan.
We meren aan.

Een ervaring, het was voorspeld.

Het oude Strandzuid is tot de bodem gesloopt. Vanaf het water helemaal tot de RAI staan twee nieuwe beachhouses. Lange stroken zand met strandstoelen, een buitenbar en -keuken. Vuurkorven en heaters natuurlijk. Detail: sommige tafels hebben ijsbakken in het midden. Om de flessen bier en wijn koud te houden tijdens het drinken.

De skihut is dus ook weg. Daar staat nu een strak beachhouse met flessen drank in de kale muren gestuukt.

Voor de inrichting hebben Van Es en Pais zich laten inspireren door Bali. "Dus daar hebben we heerlijk zakelijk naartoe kunnen reizen."