PS Stadsgids Bewaar

Bezorgmaaltijden van de Appie: niet spannend, wel zout

Bezorgmaaltijden van de Appie: niet spannend, wel zout
© Monique van Loon

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Allerhande Kookt.

Waar bestellen we?
Onder de noemer Allerhande Kookt bezorgt Albert Heijn sinds kort gerechten vanuit een keuken in ­Amsterdam-West, in samenwerking met Thuisbezorgd.nl en Deliveroo. Ik hoor u denken: Albert Heijnmaaltijden kunnen we toch zelf in de supermarkt kopen? Het zijn echter geen kant-en-klaarmaaltijden van de Appie, het zijn Allerhanderecepten die door een chef vers worden bereid.

Wat biedt het menu?
Negen maaltijden, variërend van pad thai tot risotto of verse sushi, plus vier flammkuchen. Ook is er een aantal bijgerechten en toetjes, hoewel deze voornamelijk kant-en-klaar zijn. Denk aan een portie sojaboontjes of een pot ijs. Tot slot zijn er drankjes, zowel fris, bier als wijn.

Tijd om te kiezen.
Ik ga voor de 'beef rendang' met snijbonen (€10) en de hutspot met knolselderij en chorizo (€7,50). Plus een klassieke flammkuchen met spek, gruyèrekaas, ui, en rucola (€7,50). De prijzen vind ik schappelijk. Een lasagne met salade kost hier bijvoorbeeld €8,50, dat is betaalbaarder dan menig Italiaan op Thuis­bezorgd.nl.

Restaurant Allerhande Kookt
Open ma-zo van 17.00 tot 21.00 uur
Bestellen via Thuisbezorgd.nl en Deliveroo
Prijs €25 voor twee maaltijden en een flammkuchen
Aanrader Erg goede prijs-kwaliteitverhouding. Niet spannend, maar wel lekker (en een tikje zout)

Karren maar!
Na een half uur wordt alles bezorgd. De doosjes zijn mooi en van stevig, biologisch afbreekbaar materiaal. Het zijn tevens flinke porties: beide gerechten wegen ruim een halve kilo en uit de flammkuchen haal je acht goede stukken. Leuk dat van elk gerecht een receptkaart wordt bijgevoegd, zodat je de gerechten kunt ­namaken.

Hoe smaakt het?
De hutspot is erg lekker, al is het jammer dat de stamp niet gemengd is: nu heb je een bodem van puree met daarop wortel en ui. Dan maar zelf stampen. De puree, van aardappel en knolselderij, is heerlijk romig. Ik vind het een mooie vondst dat de klassieke spekjes zijn vervangen door chorizo. Wel is het geheel wat zout.

En de rendang en flammkuchen?
Het is weinig rendang en veel groenten, maar dat lijkt een bewuste keuze. Het vlees had echter wel wat langer gestoofd mogen worden, want het mist nu de authentieke Indonesische smaken. Het is allemaal wat vlak, en tegelijk erg zout. De basmatirijst en de snijbonen zijn oké.
De flammkuchen is helemaal naar wens: krokant en de balans tussen het zout van de gruyère en het spek en het zoetige van de ui is in balans. Daar lust ik er nog wel een van.

Lees ook onze andere bezorgtesten, zoals over de meest krokante fried chicken van Amsterdam.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.