Stadsgids Bewaar

Deze horecatalenten zijn de toppers van de toekomst

Yascha Oosterberg: 'Ik voel me in de keuken meer op mijn gemak dan aan tafel'
Yascha Oosterberg: 'Ik voel me in de keuken meer op mijn gemak dan aan tafel' © Imke Panhuijzen

Waar kookt de nieuwe Ron Blaauw? Door welke sommelier laten we straks het liefst onze glazen vullen? En bij wie staan we over tien jaar in de rij voor een tafel? PS spot vijf jonge Amsterdamse horecatalenten. 'Het is soms lijden, maar dat maak het ook mooi.'

Yascha Oosterberg
Junior keukenchef bij RIJKS, 31 jaar

Voor uit eten gaan was geen geld, maar de kookprogramma's van Cas Spijkers werden thuis grondig bekeken. Bovendien stond Yascha Oosterberg (Amsterdam, 1987) elke dag bij zijn moeder in de keuken.

Niet echt een verrassing dus, dat hij uiteindelijk naar het ROC op de Elandsstraat ging.