Stadsgids Bewaar

Deze 5 bedrijven mogen zichzelf nu ook Amsterdam Made noemen

Het keurmerk wordt uitgereikt aan kwalitatief hoogwaardige producten die creatief, innovatief en duurzaam zijn
Het keurmerk wordt uitgereikt aan kwalitatief hoogwaardige producten die creatief, innovatief en duurzaam zijn © Amsterdam Made

De Amsterdamse bedrijven Chocolatemakers, Dikhoeve, De Amsterdamsche Zeepfabriek, Eau d'Amsterdam en PieterSZoon hebben dinsdag het keurmerk Amsterdam Made gekregen.

Eerder werden de Amsterdam Made-keurmerken al toegekend aan onder andere Kesbeke Tafelzuur, Brouwerij 't IJ en IJscuypje. Nu zijn ook de eerlijke chocoladerepen van Chocolatemakers, de ambachtelijke yoghurt en kaas van Dikhoeve (geserveerd in o.a. De Kas en Librije), de biologische zeep van De Amsterdamsche Zeepfabriek, het 'iepenparfum' van Eau d'Amsterdam en de handgemaakte leren tassen van PieterSZoon, 'Amsterdam Made'.

Het keurmerk is een initiatief van de gemeente Amsterdam en wordt uitgereikt aan kwalitatief hoogwaardige producten die creatief, innovatief en duurzaam zijn. Ook moeten de producten getuigen van vakmanschap en moeten de bedrijven gevestigd of groot geworden zijn in Amsterdam.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.