PS Stadsgids Bewaar

Defecte Jaap Edenbaan legt tijdelijke ijsbaan aan

Een archiefbeeld van de Jaap Edenbaan toen er nog geschaatst kon worden.
Een archiefbeeld van de Jaap Edenbaan toen er nog geschaatst kon worden. © ANP

De Jaap Edenbaan in Amsterdam-Oost gaat een tijdelijke ijsbaan aanleggen. De ijsbaan is al sinds eind oktober gesloten vanwege mankementen.

Het is de bedoeling dat schaatsers vanaf 19 november weer terecht kunnen op de ijsbaan. Donderdag is begonnen aan de bouw van de tijdelijke ijsbaan die óp de eigen ijsbaan komt te liggen.

De Jaap Edenbaan kampt al weken met een defect aan de koelinstallatie. Volgens de ijsbaan is de reparatie hiervan lastig. Het aanleveren van materialen zou te lang duren. Daarom is er nu gekozen voor het aanleggen van een tijdelijke ijsvloer.

Die blijft het hele seizoen liggen. Onderwijl moet de kapotte installatie gerepareerd worden, zodat volgend seizoen weer op de eigen baan geschaatst kan worden.

Het realiseren van de nieuwe ijsbaan is in handen van Iceworld, een bedrijf dat eerder een 400-meterbaan in het Olympisch Stadion realiseerde. Tot dat de baan er ligt, kunnen schaatsers met hun Jaap Edenabonnement terecht bij ijsbanen in Hoorn, Haarlem en Utrecht. De afgelopen weken verkasten naar schatting al honderden schaatsers naar banen in de regio.