Stadsgids Bewaar

Waar koop je de lekkerste oliebollen van Amsterdam?

Waar koopt u oliebollen?
Waar koopt u oliebollen? © ANP

De Amsterdamse oliebollen kwamen dit jaar opnieuw niet voor in de top drie van de Nationale Oliebollentest van het AD. Dus wij vroegen ons af: waar koop je de allerlekkerste oliebollen van Amsterdam?

In 2015 kwamen de bollen van Gebakkraam Verwijk op het Bijlmerplein in de regio Amsterdam als beste uit de test op de 36ste plaats. De score van de Amsterdamse oliebollen wisselt nogal, in 2010 kwam Amsterdam niet hoger dan een 82ste plaats.

In 2012 ging het al een stuk beter en kwam Gebakskraam Boersma-Stuy in de Maasstraat op de 32ste plaats terecht met een 7,5. Maar in 2013 en 2014 ging het mis en kwam de beste Amsterdamse oliebol niet hoger dan respectievelijk een 86ste en 123ste plaats.

Hoe hoog Amsterdam dit jaar eindigt, wordt op woensdag door het AD bekendgemaakt. Dinsdag maakte het AD wel al de top drie van dit jaar bekend.

Uw lekkerste oliebol
Nu doet het Algemeen Dagblad elk jaar een steekproef en zijn natuurlijk niet alle oliebollen in de stad getest. Wij doen een beroep op uw oliebollenkennis: waar zijn volgens u de lekkerste oliebollen van Amsterdam te krijgen? Waarom is juist deze bol van gebakkraam, patisserie of banketbakker zo overheerlijk? Wij horen het graag van u!

Stuur ons een mailtje of Facebookbericht.