PS Stadsgids Bewaar

De Bijlmer als decor voor The Passion

De processie met het witte kruis door de straten van De Bijlmer
De processie met het witte kruis door de straten van De Bijlmer © ANP

De Bijlmer deed donderdagavond dienst als decor voor de uitvoering van de achtste editie van The Passion.

Tussen de 15.000 en 20.000 mensen hebben donderdagavond in "een gemoedelijke sfeer'' het spektakelstuk The Passion bijgewoond in de Bijlmer. Dat zei een woordvoerder van het stadsdeel Zuidoost na afloop. The Passion is een prominent onderdeel van de viering van vijftig jaar Bijlmer.

Het was voor het eerst dat het voltallige zangkoor van het Paasspektakel uit de buurt afkomstig is. 900 mensen namen deel aan de processie, de helft daarvan was afkomstig uit Zuidoost. De Bijlmerramp kwam ook aan bod in het verhaal. Het witte kruis vertrok vanaf het Bijlmermonument richting de Arena-boulevard.

Kruisdragers
De tocht naar de Arena duurde anderhalf uur, de dragers mochten maandag oefenen. Halverwege bij het Bijlmerparktheater werden de kruisdragers afgelost.

"Mensen op straat, in de kerk of elders praten er met elkaar over en zijn er trots op. Het past ook uitstekend bij ons. Als geen ander komen muziek en religie in Zuidoost bij elkaar. Het verbindt en dat laten we graag zien," zei voorzitter Muriël Dalgliesh van het stadsdeel eerder.

Brainpower
Het thema van The Passion was dit jaar 'ik zie jou', over omzien naar elkaar. Vorig jaar trok de gezamenlijke uitzending van de EO en de KRO-NCRV ruim 3 miljoen kijkers. 

Hoofdrollen waren er dit jaar voor Tommie Christiaan in de rol van Jezus en Glennis Grace als Maria. Jeangu Macrooy en rapper Brainpower kropen in de huid van de discipelen Judas en Petrus. Noraly Beyer was de verteller van het verhaal. 

Bezoekers van The Passion hielden het donderdagavond droog, precies zoals de voorspelling van weerbureau Weeronline. Begin van de avond scheen zelfs even de zon. 

Lees ook het interview met verteller Noraly Beyer: 'De Bijlmer is eigenlijk, net als Jezus, uit de dood herrezen'