Stadsgids Bewaar

Dat ontbrak nog: een bitterbalfestival

Alle (bitter)ballen verzamelen!
Alle (bitter)ballen verzamelen! © shutterstock

In Amsterdam heeft zo'n beetje elke versnapering een eigen festival. Daarom wordt er dit jaar een culinair 'festival' georganiseerd rondom Neerlandsch meest sympathieke snackje: de bitterbal.

Of je nou dol bent op burgers, kip of sushi: wie de agenda een beetje strak plant kan in Amsterdam bijna elk weekend naar een foodfestival rondom een lievelingsgerecht.

Zaterdag 15 juli kunnen liefhebbers van bitterballen hun lol op, tijdens Bitterfest. Dan worden er torens en torens gefrituurd, tot iedereen geen bal meer kan zien.

Bitterfest: Ode aan de bitterbal
Zaterdag 15 juli
Atelier, Valschermkade 16A

De goudgele ballen worden niet zomaar door iemand in het vet gegooid: medewerkers van Chef Thor en BonBon komen langs om hun eigen ballen te frituren. Meer kramen worden later bevestigd, aldus de organisatie, die laat weten dat er ook bitterballen van Oma Bobs en Holtkamp te snacken zijn.
Vervolgens is het aan de bezoekers om te bepalen welke ballen favoriet zijn. 

Restaurant en bar Atelier belooft acht verschillende hoeken waar je met een stempelkaart ballen kunt combineren met Amsterdamse biertjes. 

Heb je een hekel aan bitterballen? Lees hier dan alles over alle andere Amsterdamse foodfestivals van 2017.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.