PS Stadsgids Bewaar

Dat happen in zo'n schelp is ook zó middenklasse

De organisatoren: chef Onno Kokmeijer (Ciel Blue, Okura), chef Julius Jaspers (Julius Bar & Grill, Happyhapyjoyjoy) en chef Ferry van Houten (vlnr, Het Bosch).
De organisatoren: chef Onno Kokmeijer (Ciel Blue, Okura), chef Julius Jaspers (Julius Bar & Grill, Happyhapyjoyjoy) en chef Ferry van Houten (vlnr, Het Bosch). © Schuim

Schuimverslaggever Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: een vipavond bij restaurant Het Bosch.

Eerlijk gezegd, ik had nog nooit van restaurant Het Bosch gehoord, maar dat komt: ik werk gewoon bij de krant en ook heb ik geen boot.

Het Bosch ligt verstopt achter de Ring, bij de VU. Als ik bij het haventje kom aanwandelen, word ik gepasseerd door de ene carbriolet na de andere stadsjeep. Maar hé: dit is een vipavond met een open bar, dus dat is een tweede goede reden mijn Fordje Ka hier niet tussen te parkeren.

Het is de opening van Waterfront Chill & Groove, een lang weekend vol dj's, acts en de betere hapjes. Aanmeren met de eigen sloep behoort tot de mogelijkheden.

Ik neem plaats en krijg een oester met watermeloen en roos. Roos? De bloem? Ik vraag zulke dingen niet eens meer. Bovendien wordt de amuse geserveerd in een glas, met een lepel. Dat happen in zo'n schelp is ook zó middenklasse.

De loungebanken zijn bezet door mensen in wit en instappers. Er komen negen gerechten voorbij en de muziek is inderdaad erg chill en lounge. Ook op het piertje bij de boten staan statafels. De zon schijnt en de gin-tonic laat zich smaken.

Opeens staat een man naast me. "Hay, ik ben Ferry."

Ferry van Houten blijkt de eigenaar en chef-kok van Het Bosch, maar vanavond niet. Vanavond organiseert hij en nog leuker: hij draait. Zijn hobby.

Wat kick-off Waterfront Chill & Groove
Waar restaurant Het Bosch, Jollenpad
Wie Ferry van Houten, Julius Jaspers, Onno Kokmeijer, Yves Gijrath, Ron Vermeulen, Mirjam Bax
Wanneer vrijdag 15 juli, 19.00 tot 24.00 uur

Drank en spijs *****
Sfeer ****
Hans heeft zelfs op een haar na gedanst

Of ik Ronald Molendijk ken. "Dat is de man van wie Tiësto het heeft geleerd. Armin van Buuren stond naar hem te kijken hoe het moet. En daar mag ik straks back to back mee draaien."

Mooi, even een foto? "Ronald is iets later. In verband met de oppas."

Zijn dj-naam is Very Ferry. Goeie naam! "Het was eerst Ferry Important. Zei mijn vrouw: 'Dat is een beetje een lullige naam,' dus dat werd Very Ferry."

En over het festival: "Dit is het sfeertje dat Het Bosch uitstraalt. We gaan voor de 8, een 9 mag ook, maar liever geen ster. Gewoon, rust en stijlvol. En fucking goed eten."

Ik wandel rond, een reepje tosti met foie gras in de hand, en kom uit bij een standje waar je je nagels kunt laten lakken. Of ik een onderbroek nodig heb.

"Een cadeautje voor jezelf," zegt Burcin Kokmeijer Dagli. "Het is tencel, gemaakt van eucalyptusboom. Heel erg zacht, voel maar."

Een dj met saxofonist, cocktails, oesters uit een glas, boten en onderbroeken die voelen als de zoen van een nieuwe liefde. Een paar gestolen uurtjes jetsetleven, en dan weer terug naar de Javastraat.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl