Stadsgids Bewaar

Dakterrasfestival Roef dit jaar twee keer zo groot

Roef vorig jaar, op het dakterras van Nest.
Roef vorig jaar, op het dakterras van Nest. © Niki Boomkens

Vorig jaar konden Amsterdamse festivalgangers letterlijk het dak op, tijdens dakterrasfestival Roef. Van het W Hotel tot het dakterras van het stadhuis: dit jaar vindt het torenhoge festival plaats op meer dan dubbel zoveel daken.

Dakterrasfestival Roef is een multidisciplinair feest dat op bijzondere daken plaatsvindt en zo Amsterdammers kennis laat maken met mooie, hoge plekjes die anders niet publiek toegankelijk zijn. Vorig jaar vond het festival plaats op de daken van onder andere het Volkshotel en Nest, die elk hun eigen invulling gaven aan het programma.

Dit jaar zijn de deelnemende locaties uitgebreid tot vijftien, met onder andere de dakterassen van het stadhuis, kantoorgebouw Spaces, het Tropeninstituut en The Student Hotel. De volledige planning van alle events wordt nog bekendgemaakt, maar de organisatie licht vast een tipje van de sluier op: er is een bonsaituin, op het dak van Nemo wordt jazz gespeeld, Nest organiseert een salsafeest en vanaf het dak van het nog te openen QO Hotel (bij Spaklerweg) kun je in de avondzon turen naar de bootjes in de Amstel.

Roef
Vrijdag 8 september (17.00-23.00, daarna 'afterparty' bij Canvas) €15
QO Amsterdam, Nest, Volkshotel Badplaats, The Student Hotel, HvA Benno Premselahuis, KIT Tropeninstituut, Impact Hub Amsterdam, Spaces Vijzelstraat, TQ, Dakterras Stadhuis, Time & Style, W Hotel, Nemo, Spring House, The Butcher Social Club en A Lab

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.