Stadsgids Bewaar

Cold War winnaar publieksprijs Parool Film Fest

De derde editie van het Parool Film Fest (Paff) is zondag afgerond met de uitreiking van de Paff Publieksprijs. De onderscheiding, een kunstwerk van Jeroen Henneman, werd gewonnen door de film Cold War van de Poolse regisseur Pawel Pawlikowski.

De films Becoming Astrid van Pernille Fischer Christensen en Girl van Lukas Dhont eindigden als tweede en derde. Cold War draait vanaf 6 december in de bioscoop.

Paff, een initiatief van Het Parool en September Film, vond dit jaar voor het eerst plaats op vier lokaties in Amsterdam: Het Ketelhuis, Cinecenter, Studio K en FC Hyena. Er werden in vier dagen 7909 kaarten verkocht.

Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool: "Paff is een echt filmfeest geworden dat zich over de hele stad heeft verspreid. Als kers op de taart hadden we fantastische gasten over de vloer, onder wie Thomas Vinterberg, Matthias Schoenaerts, Sebastian Koch, Pernille Fischer Christensen, Piet Kroon en Felix van Groeningen. We kijken alweer uit naar de volgende jaargang in oktober 2019."

Lees het blog over Paff 2018 hier terug.