Stadsgids Bewaar

Cinema in nieuwe Gaasperdammertunnel

Pas op voor tunnelvisie!
Pas op voor tunnelvisie! © Metro Movies

Over twee jaar razen de auto's door de nieuwe Gaasperdammertunnel, maar deze nazomer kun je alvast films kijken in de ondergrondse snelweg.

Het is een beetje kil, en het galmt misschien een beetje, maar verder is een donkere tunnel de perfecte plek voor een filmavondje. In begin september wordt druk met stoeltjes gesleept en kunnen Amsterdammers in de Gaasperdammertunnel gratis naar driedaags filmfestival Metro Movies.

Randprogramma
Tijdens het festival worden onder andere High Rise, Straight Outta Compton, Babel en Blade Runner 2049 vertoond. Er is ook een randprogramma met discussies en performances binnen het theme: de maakbaarheid van de stad.

Om te zorgen dat men niet uitdroogt in de tunnel is er gelukkig ook een bar, en een 'foodcourt'. Er is ook een galerie en op zaterdag treedt rapper en jeugdwerker Kiddo Cee op.

Nog meer film
Deze zomer kun je op de meest uiteenlopende plekken films kijken. Zoals op een dakterras, in de tuin van de Hermitage, onder de metrohalte Kraaijennest en aan het IJ. -> Check alle buitenbioscopen van Amsterdam

Metro Movies
Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september
Gaasperdammertunnel

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.