Stadsgids Bewaar

Caravans vol verzamelingen strijken neer op Blijburg

De caravans staan vol met de meest uiteenlopende verzamelingen
De caravans staan vol met de meest uiteenlopende verzamelingen © -

Op het terrein van Blijburg staan vanaf donderdag 5 mei vijftien caravans geparkeerd. De wagens zijn onderdeel van de Tour d'Artistique waarvoor zeven caravans zijn omgetoverd tot Huis van Verzamelingen, van een verzameling citruspersen tot knuffels.

Iedere caravan die behoort tot Huis van Verzamelingen is gevuld met maffe verzamelingen die kunstenaar Pet van de Luijtgaarden op de kop heeft getikt. Zo staat een keuken vol met citruspersjes en de slaapkamer is gevuld met knuffels. Verder is er een werkkamer die in Jugendstil stijl is ingericht en is de woonkamer omgebouwd tot spiegelkamer.

Van de Luijtgaarden:"Ik ben gefascineerd door de veelheid aan spullen in onze consumptiemaatschappij en daarom reis ik deze zomer weer met veertig caravans vol verzamelingen door het land. Tegelijkertijd wil ik mensen op een speelse manier duidelijk maken dat we een enorme overvloed aan spullen hebben."

Tour d'Artistique begint op 5 mei tijdens het Vrijland festival en is tot en met 21 mei elk weekend van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken op Blijburg. De toegang is gratis, voor de workshops wordt een kleine vergoeding gevraagd.