Recensie
Bij Bulelani at Scrapyard in West wordt het vlees gerookt, tot wel 12 uur lang
Bij Bulelani at Scrapyard in West wordt het vlees gerookt, tot wel 12 uur lang © Carly Wollaert

Bulelani at Scrapyard

recensieElke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Bulelani at Scrapyard in West.

De ­Canadees Timo Mashiyi-Veikkola (49) runt sinds kort met partner en chef Ossie Mashiyi-Veikkola (48) en barman Nick McCloskey (35) Bulelani at Scrapyard in West. Het idee voor het restaurant kwam van Ossie, die  regelmatig op zijn eigen balkon vlees stond te roken voor gezelschappen tot wel dertig man.

Na een pop-up bij The Thinking Hut in Oost werd het tijd voor een vaste stek op de Kinkerstraat.

Smoked barbecue
McCloskey - van oorsprong Brits - runde er al een tijdje een bar.