Stadsgids Bewaar

Buiten een filmpje pakken kan weer

Ook regisseur Rutger Hauer keek een keer bij Pllek naar een film in de buitenbios. Zijn eigen korte film Requiem 2019.
Ook regisseur Rutger Hauer keek een keer bij Pllek naar een film in de buitenbios. Zijn eigen korte film Requiem 2019. © ANP

Nu de weergoden ons goed gezind zijn, breekt ook de tijd van buitenbioscopen weer aan. Waar kun je deze zomermaanden terecht voor een filmpje in de openlucht?

De meeste data van Amsterdamse openluchtbioscopen zijn nog niet bekendgemaakt. Toch trappen we vast af met twee bekende buitenfilmplekken. Dit overzicht wordt aangevuld.

Cinema Circo
In Amstelveen is de première voor de openluchtfilm voor Buurtcentrum Villa Randwijck. Daar wordt om 21.45 de film Tulipani gedraaid
Donderdag 18 mei,
Amstelveen, €7

Sunset Cinema #1
De Tolhuistuin en Eye organiseren vijf filmavonden in de buitenlucht, rondom het thema Season of Rebels. De eerste is op donderdagavond 24 mei. Dan wordt de horrorklassieker Targets van Peter Bogdanovichuit uit 1968 vertoond. De bar is open, vooraf kun je er Amerikaanse snacks eten en na afloop draait een dj sixtiesmuziek.
Donderdag 24 mei, 21:30 uur
Tolhuistuin, €9

Films with a view

Op het strand van Pllek wordt bij goed weer elke dinsdagavond een film vertoond. Op Facebook kan het publiek van te voren stemmen welke films op het programma moeten komen. Van 14 tot en met 21 mei kun je stemmen voor het programma van juni. Wie de film wil volgen, kan vooraf (of ter plekke) een koptelefoon reserveren, een eigen koptelefoon werkt niet. 
Elke dinsdag in juni t/m september, film start om 22.30
Pllek, €5

Pluk de Nacht
Vanaf 15 augustus wordt het Stenen Hoofd aan het IJ elf dagen lang het toneel van films. Zodra de schemer invalt kun je er in strandstoel - met of zonder dekentje - genieten van allerlei filmhuisfilms. Het filmfestival wordt al voor het vijftiende jaar georganiseerd. 
15 t/m 25 augustus
Stenen Hoofd, gratis

Tips?

Tips voor ons filmoverzicht? Mail naar stadsgids@parool.nl