Recensie
Bougainville
Bougainville © Dingena Mol

Bougainville (8-)

recensieNaast opulente weelde bespeuren we bij het dure Bougainville ook nog work in progress. Maar de opgewekte energie is aanstekelijk en de service héél goed.

Kent u die mop van die sterrenchef die het restaurant van dat poepchique boutiquehotel op de Dam ging leiden? Hij was alweer vertrokken voor je 'Industrieele Groote Club' kon zeggen - dankzij die extra klinkers dus na een klein halfjaar.

Ongemakkelijk is het wel, want Pascal Jalhay, in de jaren nul vooral beroemd geworden als de boy wonder die Vermeer naar twee sterren kookte, was met veel tromgeroffel binnengehaald.

Het project TwentySeven (zo heet dit hotel van Eric Toren) gaat vergezeld van superlatieven: een 'buitengewoon', 'sensationeel' en 'extravagant' droomhotel, een 'opulent heiligdom' voor puissant rijken en de supersterren - met zestien kamers die tussen de 600 en 6000 euro per nacht kosten.