Stadsgids Bewaar

Boom Chicago opent escaperoom in Rozentheater

De escaperoom is geïnspireerd op de geschiedenis van het Rozentheater, dat honderd jaar geleden een bioscoop was.
De escaperoom is geïnspireerd op de geschiedenis van het Rozentheater, dat honderd jaar geleden een bioscoop was. © Catharina Glogowski

Comedygezelschap Boom Chicago opent half december een escaperoom met filmthema in het Rozentheater op de Rozengracht.

Escape through the movies, zoals de escaperoom gaat heten - is geïnspireerd op de geschiedenis van het Rozentheater, dat honderd jaar geleden een bioscoop was. Andrew Moskos, oprichter van Boom Chicago en creatief brein achter de escaperoom: "Het wordt een puzzelavontuur door verschillende kamers, met live acteurs, veel humor, actie en een spannende finale.

Filmkenners
Iets concreter - voor zover dat kan bij een escaperoom - betekent het dat dat je met een groep moet samenwerken om aanwijzingen te vinden van een ontsnapte misdadiger die zijn vlucht 'through the movies' heeft gemaakt. Een beetje filmkenner zou volgens Moskos veel bekende filmkarakters en details uit blockbusters moeten herkennen. 

Afhankelijk van de grootte van de groep (minimaal 2, maximaal 5 personen) kost het ontsnappingsavontuur €13,50 tot €17,50 voor zo'n 75 minuten. Kaarten voor Escape Through The Movies zijn verkrijgbaar via de website van Boom Chicago.

Lees ook: Andrew Moskos van Boom Chicago: 'Leedvermaak vinden jullie leuk'

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.