Stadsgids Bewaar

Bolo maakt zich op voor duurzaam modefestival

Werk van Lisa Konno
Werk van Lisa Konno © Laila Cohen

Zondag 24 juni staat het Bos en Lommerplein in het teken van Wow Fashion Inside Out, een nieuw modefestival dat de aandacht vestigt op een jonge generatie ontwerpers, en duurzame, innovatieve mode.

In een groeiende wereld van fast fashion, Primark en grote modeketens wil modefestival Wow Fashion Inside Out de focus verleggen. Daarom draait het zondag 24 juni om jonge ontwerpers die bezig zijn met duurzaamheid en het milieu. Met workshops, exposities en een kledingmarkt op het Bos en Lommerplein worden de visies van deze modemakers getoond. 

Amsterdamse ontwerper Lisa Konno (26) werd drie jaar geleden geroemd om de duurzame collectie waarmee ze afstudeerde van de kunstcademie ArtEZ. Aankomende zondag verzorgt ze een van de vele workshops. "Het is tijd dat succes niet meer gekoppeld wordt aan groei en omzet. Je moet als maker iets toevoegen, zonder dat je bijdraagt aan het textieloverschot."

Collagetechniek
Konno presenteerde onlangs een collectie vintage T-shirts met applicaties als linten, prints en borduursels. Komende zondag legt ze deze collagetechniek uit.

Tijdens het festival wordt ook een tijdelijke winkel geopend, waar duurzame producten met een verhaal worden verkocht: van yogaleggings van oude visnetten en vazen van biologisch afbreekbaar granulaat tot tassen van koeienmagen. Jawel, koeienmagen.

Wow Fashion Inside Out 
Zondag 24 juni (13.00-19.30) 
Bos en Lommerplein

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.