PS Stadsgids Bewaar

Bingo: tegen eenzaamheid onder ouderen, voor een flesje advocaat

Klaar? Krassen maar!
Klaar? Krassen maar! © OmaPost

Hoe breng je inwoners van een bejaardenhuis en jongeren samen? Met een potje bingo natuurlijk. "Hoe ouder, hoe fanatieker het eraan toe gaat."

Tijdens de OmapostBingo-middag in The Student Hotel in West kan er fanatiek gespeeld worden voor mooie prijzen. Zoals een flesje advocaat bijvoorbeeld, of een doos chocolaatjes.

De bingomiddag is een initiatief van Omapost, die de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen aangaat door het versturen van een kaartje. Met deze bingomiddag hoopt Vivian Toemen van Omapost dat ouderen en jongeren met elkaar in gesprek gaan én elkaar helpen met het krassen van de bingokaart.

Kooksessies
Toemen is op dit moment druk bezig met het strikken van ouderen voor de bingo via woon-zorgcentra. "We hebben de OmapostBingo-middag eerder georganiseerd in Groningen, maar toen waren er iets meer jongeren dan ouderen. We hopen het nu iets meer gelijk te trekken."

De bingomiddag is de kick-off van een serie activiteiten voor jong en oud in Amsterdam-West van Omapost. In het najaar organiseren zij ook kook- en wandelsessies met ouderen. 

The Student Hotel Amsterdam-West
Jan van Galenstraat 335
11 september (13.30 - 16.00), gratis entree