PS Stadsgids Bewaar

Bijenkorf deelt bijvriendelijke bloemenzaadjes uit

Bijenkorf deelt bijvriendelijke bloemenzaadjes uit
© de Bijenkorf

In het kader van de Landelijke Zaaidag van stichting Bijenlint op zaterdag 22 april, deelt warenhuis de Bijenkorf de komende dagen 65.000 zakjes bijvriendelijke bloemzaadjes uit.

In de zakjes zitten de zaadjes van de cosmosbloem. Het zaaien van die bijvriendelijke bloem zorgt voor voedsel voor de bij. Dat is nodig, want het insect wordt met uitsterven bedreigd en dat heeft grotere gevolgen dan alleen maar geen honing meer in je thee.

Bijen bestuiven niet alleen bloemen, maar ook groenten en fruit. Minder bijen betekent minder bestuiving, een minder divers landschap en dus lagere opbrengsten in de landbouw. Mocht je nog twijfelen aan de term 'bezige bij': door deze gestreepte vliesvleugeling kunnen we ook genieten van koffie, zonnebloemolie en mosterd. 

Tot zo ver deze biologieles.

Zaaitour
De zaadjes worden van woensdag tot en met vrijdag bij online bestellingen meegestuurd en worden van donderdag tot en met zaterdag in de winkels meegegeven aan klanten die een aankoop doen. 

Daarnaast is de Bijenkorf Amsterdam zaterdagochtend om 09.00 uur het toneel van de lancering van bijenplatform The Pollinators, die vanaf de Dam een zaaitour langs verschillende steden organiseren.