Stadsgids Bewaar

Bij Nacht voor de Nacht feest je met één kaartje in 20 Amsterdamse clubs

I dance alone
I dance alone © Bogomir Doringer

Met één toegangsbewijs feesten in meer dan 20 Amsterdamse clubs? Dat kan op zaterdag 25 februari tijdens de eerste editie van Nacht voor de Nacht.

Met de jaarlijks terugkerende clubnacht wil initiatiefnemer Stichting N8BM A'dam, laten zien hoe veelzijdig het Amsterdamse nachtleven is. Bezoekers kunnen met een passe-partout van 15 euro meer dan 20 clubs op een avond bezoeken. Van De School tot de Disco Dolly en van de Supperclub tot de Melkweg.

Voorafgaand aan Nacht voor de Nacht wordt de Open Club Deur georganiseerd: omwonenden van nachtclubs kunnen overdag een kijkje nemen bij de deelnemende clubs en kennismaken met de medewerkers met het idee dat zo wederzijds begrip wordt gestimuleerd.

Nachthap
Daarnaast is er een gratis randprogramma met debatten en kunst. In de Balie spreken feestorganisatoren, uitgaanspubliek en de gemeente over diversiteit. Ook gaat de kunstinstallatie Dance Alone: Clubbing as an organism van kunstenaar Bogomir Doringer in première.

Honger gekregen? Ook daar is aan gedacht. En nee, dit keer geen shoarma of frituuravonturen in een tl-verlichte snackbar, maar dineren in het Rijks. Voor het nachtdiner opent het restaurant het Rijksmuseum van 00.00 tot 04.00 uur de deuren voor clubbezoekers. Verwacht een goed diner zonder poespas voor 25 euro. "Op een ongewoon tijdstip moet er ongewoon gegeten kunnen worden," aldus chef-kok Joris Bijdendijk. En zo is het maar net.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.