PS Stadsgids Bewaar

Bij Frietboutique in Zuid eet je nu een patatje choco

De combinatie van zoet en zout is volgens de makers erg lekker.
De combinatie van zoet en zout is volgens de makers erg lekker. © Hands Off My Chocolate Friet

Patatje met, oorlog, joppie, speciaal, curry, choco.. eh? Wat? Choco? Het is heus: chocolademerk Hands Off My Chocolate en patatzaak Frietboutique hebben de handen ineen geslagen en serveren tijdelijk patat met chocoladesaus.

In Japan en het mondaine Roermond was het al een ding. Dan kan Amsterdam natuurlijk niet achterblijven. "We wilden dit al een hele tijd doen," vertelt Pebbles van Noorden van Frietboutique. "Die combinatie van zoet en zout leek ons heel lekker."

Samen met Lisanne van Marrewijk van Hands Off My Chocolate sloeg ze aan het testen. "We hebben de friet met alle verschillende soorten chocolade getest," vertelt Van Noorden. Uiteindelijk werd de 'Milk Meets Dark', melkchocolade met 40% minder suiker, het meest geschikt bevonden door de dames.

Reacties
Het zoetzoute patatje is tot en met 8 juni bij de Frietboutique in Amsterdam en Rotterdam te krijgen. De reacties zijn vooralsnog wisselend. Van Noorden: "Op sociale media begrijpen mensen het nog niet helemaal. Maar in de winkel zien we dat als men het eenmaal proeft, het kwartje valt."

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.