Stadsgids Bewaar

Bij de Amsterdam Denim Days is de dresscode duidelijk

Tijdens de Amsterdam Denim Days in de Westergasfabriek is het denim wat de klok slaat
Tijdens de Amsterdam Denim Days in de Westergasfabriek is het denim wat de klok slaat © Amsterdam Denim Days

Ongewassen of juist verwassen, met of zonder gaten, jack of broek. In welke vorm ook, de gemiddelde Nederlander valt in denim uit te tekenen. Tijdens de Amsterdam Denim Days in de Westergasfabriek deze week zal dat niet minder zijn.

Amsterdam heeft de grootste dichtheid aan denimmerken ter wereld en een heuse 'Jean School' bovendien. Niet zo gek dus dat de hoofdstad tot 'denim hub' van de wereld is uitgeroepen en het toneel zal zijn van de vierde editie van de beurs die draait om alles wat met de indigo stof te maken heeft.

Denimliefhebbers
Naast het speciale programma voor de 'industrie' is er ook aan de 'gewone' denimliefhebbers gedacht. Zij kunnen tot en met 23 april op verschillende plekken in de stad naar productlanceringen, presentaties, exposities en speciale acties in de Negen Straatjes en de Kalverstraat. 

Geen zin om de hele stad door te struinen voor wat spijkerstof? Ga dan vrijdag 21 of zaterdag 22 april naar het Blueprint festival op het Westergasterrein, waar verschillende merken aanwezig zijn, seminars worden gehouden en er uiteraard volop gewinkeld kan worden.

Kaartjes kosten €10,- online en €12,50 aan de deur.

Lees ook het interview met Jeanskoning Tony Tonnaer: 'Mensen zeiden: Wat ben jij voor hippie?'