Stadsgids Bewaar

Bij Bos en Lobster eet je kreeft en oesters tot diep in de nacht

Op vrijdagavond is er in Bos en Lobster een cocktailshaker of een sushichef aanwezig.
Op vrijdagavond is er in Bos en Lobster een cocktailshaker of een sushichef aanwezig. © Eva Plevier

'Ik hoop dat wij het antwoord zijn op de vraag naar een fijne lunch-, borrel-, en dinerplek.' De A-locatie van deze week: Bos en Lobster.

Bos en Lobster

Bos en Lommerweg 313
reserveren@boslobster.nl
www.boslobster.nl

'Wat is dit nou?' vraagt een voorbijganger zich hardop af als hij bij het net geopende Bos en Lobster naar binnen kijkt.

Ciaran Boschmann (29) en John Ang (43) hadden altijd al de droom om te ondernemen. Begin dit jaar besloten ze om er echt voor te gaan. De mannen gingen op zoek naar een geschikte locatie voor een visrestaurant, maar visten steeds achter het net. Tot het pand op de Bos en Lommerweg opeens op hun pad kwam. De woordgrap, Bos en Lobster, was al snel bedacht.

Bargevoel
Boschmann vond het tijd voor een modern restaurant in deze buurt. 'Waar ga je heen als je hier woont? Ik hoop dat wij het antwoord zijn op de vraag naar een fijne lunch-, borrel-, en dinerplek.'

Bij Bos en Lobster staat alleen vis op het menu, zoals pasta vongole (€17), oesters (zes stuks voor €24) en natuurlijk kreeft: gegrild, gemarineerd of gekookt (een halve voor €22, een hele voor €38). Bij de lunch kun je ook gedeeltelijk van de avondkaart bestellen. Gelukkig maar, want de lunchkaart is niet erg uitgebreid: een clubsandwich vis voor €9, een lobster roll voor €12.

Boschmann: 'Wij zijn een enorme upgrade van een seafood bar.' De inrichting met hoge comfortabele krukken roept inderdaad een bargevoel op.

Zwart-witfoto's van vissers
Zoals het een visrestaurant betaamt, zie je vis niet alleen terug op je bord, maar ook in het interieur. Niet met gedrapeerde visnetten, wel met een zwart-witte muurschildering van vis en schaaldieren en grote zwart-witfoto's van vissers aan de muur.

Op vrijdagavond wil Bos en Lobster iets extra's bieden en is er een cocktailshaker of een sushichef aanwezig.

Later op de avond kunnen klanten kiezen voor snacks. Denk aan fish & chips (€12) en kreeftbitterballen met citroendip (vier stuks voor €7). In het weekend heeft Bos en Lobster een vergunning tot 03:00 uur. 'Die grote bar hebben we niets voor niets!'