PS Stadsgids Bewaar

Avondje voor je duurste blouse

Winnaar Wilfred Genee: 'Ik zag John de Mol op nummer 24. Dat ga ik hem wel zeggen.' Met host Marieke Elsinga
Winnaar Wilfred Genee: 'Ik zag John de Mol op nummer 24. Dat ga ik hem wel zeggen.' Met host Marieke Elsinga © Hans van der Beek

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: JFK's greatest man award 2018.

Ik ben opnieuw in de Harbour Club, ik kan het ook niet helpen. Het is de JFK Greatest Man Award, traditioneel een van de hoogtepunten in mijn vakgebied.

Het blijft mooi: overal auto's in de AA-categorie en nergens een fietsenrek. Kom ik weer aantrappen, in mijn oude pak, maar wel met mijn duurste blouse.

"Tafel één," zegt het meisje met de laptop, die daar trouwens wel behoorlijk te lange plaknagels voor heeft, lijkt me toch.

Verderop zie ik prins Bernhard zitten. Ik check de tafelschikking op de plattegrond, je kunt het toch niet laten.

Tafel veertien. Ik ga er niet van uit dat daar beleid achter zit.

We nemen plaats. In de ijsemmer op tafel zitten vier flesjes bier, alcoholvrij. Dat was andere jaren wel anders.

O, wacht, naast de emmer staat een fles Absolut wodka. Snel in die emmer ermee.

We beginnen. Eerst klappen we voor de nummers 50 tot en met 6. Marieke Elsinga, host van de avond en uitblinker in de komende editie van JFK, vertelt dat ze haar taxichauffeur nog vroeg wie de greatest man van 2018 is. Hij moet niet alleen goed gekleed gaan, maar ook echt iets hebben bereikt afgelopen jaar.

Abdel vond het ook een moeilijke vraag.

De winnaar wordt bekend gemaakt door prins Bernhard, beschermheer van Lymph&Co, het goede doel van de avond, want daar ontkom je niet aan. We tellen af vanaf vijf. Freek Vonk, Arjen Lubach, Max Verstappen, Rico Verhoeven.

Dan! De nummer één!

Elsinga: "Jarenlang gedoodverfd winnaar. Waarom was hij het nooit eerder? Hij schuwt het conflict niet en maakte afgelopen jaar een grote overstap."

Genoeg hints, het is Wilfred Genee.

Wat JFK’s greatest man award 2018
Waar Harbour Club Oost, Cruquiusweg
Wie Wilfred Genee, Marieke Elsinga, Willem Baars, prins Bernhard van Oranje, Gordon, Mano Bouzamour, Mai Spijkers, Danny Vera
Wanneer zaterdag 6 oktober, 20.00 tot 02.00 uur

Drank en spijs *****
Sfeer ****
Hans
hoorde in het rookhok: “We komen te vaak voor in de Panama Papers.”

Dankwoord: "Ik heb een reclameblok bij John de Mol weten weg te lullen. Dat alleen al is een award waard."

Het hoofdgerecht is bavette steak. De krielaardappeltjes laat ik staan. Je moet zo'n avond toch een beetje op de koolhydraatjes letten.

Daarna begint de veiling voor Lymph&Co. Als mascotte mee het veld op bij Ajax tegen VVV, bijvoorbeeld. Voor 3500 euro wordt een zoontje ergens heel blij gemaakt. Een fotoshoot in JFK gaat weg voor 2500 euro.

Een vrouw koopt drie nachten op een privé-eiland voor 5500 euro. Na afloop wil Elsinga weten met wie ze gaat. Met haar man.

Elsinga: "En weet hij dat?"

De vrouw belt hem ter plekke op: "Stijn! We gaan naar de Malediven!"

Daarna vertelt ze wel nog dat ze de reis niet heeft gewonnen, maar er 5500 euro voor betaalde.

Aan de andere kant van de lijn is het even stil. Stijn: "Oké..."

De JFK Award, elk jaar groot feest.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.