PS Stadsgids Bewaar

Arty Party: jong kunsttalent op Melkwegfeest

Arty Party: jong kunsttalent op Melkwegfeest
© Aurélien Lepetit

Géén graduation show, maar wel op een leuke manier de toekomst van de Nederlandse art scene ontdekken. Dat belooft Arty Party in de Melkweg.

Op vrijdagavond 4 augustus wordt de Melkweg een grote kunstspeeltuin, waar bezoekers in elke hoek kunst kunnen ontdekken van dit jaar afgestudeerde kunstenaars.

Melkweg Expo stuurde onder meer mensen van De Appel, New Dawn, Witte de With, This Art Fair, Young Stedelijk en Nachtbrakers naar alle eindexamenshows in Nederland. Uit de afstuderende lichting kunstenaars van dit jaar selecteerden zij hun favoriete namen.

Hun werk zal te zien zijn in de hele Melkweg. Er is fotografie, mode, installaties, beeldende kunst, performance en film. Ondertussen zorgt Subbacultcha voor livemuziek van onder andere het Amsterdamse Mich en het podium wordt wisselend gebruikt voor dj's en kunstpresentaties.

Voor net afgestudeerde kunstenaars worden presentaties gegeven die ze wellicht verder op weg kunnen helpen, bijvoorbeeld door platform Voordekunst, dat uitlegt hoe je een crowdfundingactie op poten zet.

Arty Party
Vrijdag 4 augustus (21.00) 
€5
Melkweg Expo

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.