live

Livestreams bij Welcome To The Future

Deze zomer zijn er in en rond Amsterdam meer dan driehonderd festivals. In dit blog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over festivals, én delen we onze verslagen en fotoseries. Tips? Mail naar stadsgids@parool.nl.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Livestreams bij Welcome To The Future

  Thuisblijvers die achter het net visten voor kaarten van Welcome To The Future in Het Twiske in Oostzaan kunnen via een livestream toch de sfeer proeven op het house- en techno-evenement.

  De optredens van Dave Clarke, Luigi Madonna en Mark Antonio, ROD en Pig & Dan op het festival zijn op 22 juli te volgen via de website en het Facebookkanaal van Welcome To The Future.

  EKO-certificaat
  Het festival vindt inmiddels voor de elfde keer plaats en is volledig uitverkocht. Op het festival zijn dertig cateraars actief die werken met biologische ingrediënten. Stichting EKO heeft festivalorganisator ID&T daarvoor een tijdelijk EKO-certificaat Horeca verstrekt. Welcome To The Future is het eerste festival met een EKO-certificaat.

  Headliners op het festival zijn onder anderen Loco Dice, Chris Liebing, Seth Troxler, Dave Clarke en Damian Lazarus.

 2. Appelsap line up compleet

  Egyptian Lover, The Heatwave, SBMG, Jesse James Solomon, Torus, Kléo, Eevee, Tien Son, Mr. Wix, Order Mothership, Rom, Radical Hi-Fi en Anbu zijn enkele van de laatste namen die zich voegen bij de line up van het festival op zaterdag 12 augustus in het Flevopark.

  Eerder werden o.a. Lil Wayne, Young M.A, J Hus, Dave, 67, Rotjoch United, Kempi, Fresku, Mocromaniac, Louivos, Bokoesam, Yung Nnelg en Lunice al aangekondigd.

 3. Milkshake opent winkel in Westerpark

  Festival Milkshake opent 21 juli een winkel op het Westergasterrein. Er wordt Milkshake-merchandise verkocht en een gelimiteerd aantal kaarten voor het festival. Van de merchandise gaat 1 euro per artikel naar de nieuwe stichting For all who love, die zich inzet voor diversiteit en tolerantie. Milkshake wil de grote diversiteit aan huidskleuren, seksuele voorkeuren en verschijningsvormen vieren. Het festival is op 29 en 30 juli in het Westerpark.

 4. Buiten Westen: meer hangen dan knallen

  Festival Buiten Westen is sinds vorig jaar naar de Ouderkerkerplas verhuisd. En dat heeft effect. De intense dynamiek van het festival in het Westerpark, heeft met de verhuizing wat ingeboet door de landerigheid dat festivallen in een buitengebied als vanzelf oproept.

  Maar een nominatie 'best gedecoreerde festival' is op zijn plaats voor dit prachtig tot in de puntjes aangeklede festival. Deels natuurlijk te danken aan de goed gescoute locatie: de Ouderkerkerplas is met al die beschutte hoeken, dwaalplekken en heuveltjes om tegenaan te hangen eigenlijk de perfecte festivallocatie.

  Recensie: Buiten Westen: meer gemoedelijk hangen dan knallen op de dansvloer

 5. Fotoserie over Georgies Wundergarten

  Afgelopen weekend vond Georgies Wundergarten plaats in Ruigoord. Het festival voor grootstedelijke avonturiers die de liefde, tolerantie en elkaar willen vieren. Op zondag werde speciaal asielzoekers uitgenodigd, die tijdens het festival aan een buddy worden gekoppeld, net als vorig jaar.

  Onze fotograaf Amaury Miller was erbij en maakte de volgende fotoserie.

 6. Pitch gooit iets te veel in de mix

  Onze verslaggever Hans van Lissum was afgelopen weekend aanwezig bij Pitch op de NDSM-werf. Hij was redelijk te spreken over het festival, maar vond de keuzes voor sommige artiesten apart en hoewel act van dj Funkiness aanslaat, zou het ook niet misstaan in een Bloemendaalse strandtent. 'Pitch richt zich naar eigen zeggen op de meer vooruitstrevende dance-acts, maar in de praktijk heeft deze zevende editie meer weg van een mengelmoes.'

  Lees hier de hele recensie over het festival

 7. Festival Solstice last-minute afgelast

  Festivalgangers met kaartjes voor het tweedaagse Solstice Festival dat 24 en 25 juni plaats zou vinden op Ruigoord moeten op zoek naar andere weekendbesteding.

  De gemeente liet donderdag weten dat voor het festival geen vergunning werd verleend.

  'Een enorme klap,' zei organisator Sam Nemeth tegen big.nl. 'Het gaat om tienduizenden euro's.' Kaartjes werden verkocht voor veertig euro per stuk.

  Redenen voor het weigeren van de vergunning zouden de veiligheid zijn en de onjuiste manier van het aanvragen van de vergunning.

  Lees ook: Festival Solstice is genieten in de hippienavel van Amsterdam

 8. Garrix op ADE weer voor alle leeftijden

  Martin Garrix geeft dit jaar opnieuw twee solo shows in de RAI tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE), net als vorig jaar is een daarvan voor alle leeftijden.

  De eerste show, op vrijdag 20 oktober, is voor 18 jaar en ouder. Het tweede optreden, op zaterdag 21 oktober, kunnen ook jongere fans de dj zien draaien.

  Garrix: “Vorig jaar hebben we twee uitverkochte shows gedaan waaronder mijn eerste all ages show. Het was geweldig om eindelijk een show te doen voor al mijn jonge fans die er normaal niet bij kunnen zijn. Ik ben super blij dat we het dit jaar nog een keer gaan doen!”

  Beide shows worden geproduceerd door E&A Events. De kaartverkoop start op 26 juni om 10.00 uur.

 9. Dimitri Vegas & Like Mike in line-up AMF

  David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike en Marshmello staan zaterdag 21 oktober op het podium van AMF Amsterdam, het grootste evenement van het Amsterdam Dance Event (ADE).

  De organisatie maakte de line-up maandag bekend.

  Ook dj's on Diablo, Lucas & Steve, Vini Vici en Yellow Claw staan op het affiche. De vijfde editie van AMF vindt dit jaar weer plaats in de Amsterdam Arena en keert terug naar de nacht: het feest duurt van 21.00 tot 06.00 uur.

  De kaartverkoop begint vrijdag 23 juni.