Stadsgids Bewaar

Anger management 2.0: mep een auto aan diggelen

Anger management 2.0: mep een auto aan diggelen
© Carsmash

Wat nou mindfulness en open communicatie? Woede en frustratie los je op met een moker. Op een autosloperij in Vijfhuizen, om precies te zijn.

Daar kan je nu deelnemen aan Carsmash, een initiatief van evenementenbureau Plan A. 

"Normaliter organiseren we activiteiten voor toeristen. Bierfietsen, kroegentochten, Wallentours, maar niets op kamelen hoor!" lacht Lianne Groen van Plan A. Ze vervolgt: "Om aan de wens van de gemeente te voldoen om toerisme meer te spreiden en het centrum te ontlasten, hebben we Carsmash bedacht."

De naam zegt het eigenlijk al: met sloophamers, honkbalknuppels, hockeysticks en ander grof geschut mag je goed uitziende auto's eens even flink onder handen nemen voor ze naar de shredder gaan.

Therapeutisch
Groen: "De therapeutische inslag is natuurlijk een beetje een grap, maar je kan er wel voor kiezen om briefjes met frustraties uit het verleden op de auto te plakken voordat je begint met rossen." 

De te slopen auto moet je wel met je groepje van acht delen, van negen tot zestien deelnemers krijg je er twee en drie bij zeventien tot vierentwintig deelnemers. Kosten zijn 45 euro per persoon.

Bang dat je agressie uitmondt in een gevaarlijke bende waarin glassplinters en koplampen rond je oren slingeren, hoef je niet te zijn. Voor de veiligheid krijgen deelnemers beschermende kleding, handschoenen en een veiligheidsbril. En er is een professionele instructeur aanwezig die de activiteit begeleidt. Weer eens wat anders dan de sofa van de psych.

Tickets zijn hier te koop via de website.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.