PS Stadsgids Bewaar

Amsterdams Love Stories maakt lingeriecollectie voor H&M

Amsterdams Love Stories maakt lingeriecollectie voor H&M
© Annemarieke Van Drimmelen

Het Amsterdamse lingeriemerk Love Stories heeft een collectie ontworpen voor H&M. Het is de eerste keer dat H&M een samenwerking aangaat met een lingeriemerk.

Love Stories is in 2013 door Marloes Hoedeman opgericht om met bh's zonder vulling en beugels een alternatief te bieden voor de tot dan toe zo populaire push-upbeha's.

Inmiddels staat het merk bekend om hun eclectische stoffen en comfortabele ontwerpen.

De collectie voor H&M bestaat uit bralettes (triangelbeha's), slips, nachtkleding, een oogmasker, sokken en reistassen van kant, satijn en zacht polyamide.

Alle kledingstukken zijn uitgevoerd in de kenmerkende print- en kleurencombinaties van Love Stories, die Hoedeman 'perfecte mismatches' noemt. Denk aan luipaard-, bloemetjes- en sterrenprint, gemixt met kant en zwarte, roze of olijfgroene stof.

Viktor & Rolf
Het is de eerste keer dat de Zweedse modeketen samenwerkt met een lingeriemerk. "We bewonderen Marloes al lang om haar energie, haar drive en haar ontwerpen, dus we zijn heel blij dat we dit samen kunnen doen, " meldt Pernilla Wohlfahrt, design director van H&M in een persbericht. 

Het enige andere Nederlandse merk dat voor H&M mocht ontwerpen was Viktor & Rolf, in 2006.

De prijzen voor kleding van Love Stories liggen bij H&M iets lager dan normaal is voor het merk en variëren van €7,99 voor een slipje tot €49,99 voor een pyjama. 

De collectie is vanaf donderdag verkrijgbaar in de webshop en geselecteerde winkels.