live

Into the Woods keert terug op ADE

Van woensdag 17 tot en met zondag 21 oktober staat Amsterdam in het teken van het Amsterdam Dance Event. Er draaien talloze artiesten op honderden feesten. Naar verwachting komen er zo'n 400.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Hier lees je alles over deze 23e editie.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Into the Woods voor tweede keer op ADE

  De NDSM krijgt dit jaar Into the Woods over de vloer tijdens het ADE. Het is de tweede keer dat het festival tijdens het dance evenement plaats vindt. Het fesival staat bekend om z'n creativiteit en fraaie mix van live en elektronische muziek.

  Op 19 en 20 oktober wordt de werf overwoekerd met rariteiten. Inmiddels kun je je via hun site pre-registreren voor de kaartverkoop. Je hoeft het weerbericht niet af te wachten: alle podia zijn waterdicht.

 2. AMF heeft nieuwe eigenaar

  ALDA heeft AMF (Amsterdam Music Festival) volledig overgenomen van ID&T. Beide partijen organiseerden de afsluiter van het Amsterdam Dance Event vijf jaar samen.

  Na de eerste editie bleek de RAI al te klein en verhuisde het evenement naar de huidige Johan Cruijff ArenA, waar het inmiddels jaarlijks ruim 40.000 bezoekers trekt. In samenwerking met het Britse Magazine DJ MAG wordt er jaarlijks de beste dj van de wereld bekendgemaakt. "We kijken terug op een mooi avontuur, waarbij we AMF gezamenlijk tot een event van internationale allure hebben gebracht", zegt directeur Edo van Duyn van ID&T maandag. "We zijn verheugd dat we tot deze overeenkomst met ALDA zijn gekomen.

  Naast het huidige portfolio van succesvolle festivals, gaat ID&T zich de komende tijd focussen op nieuwe projecten." Dit jaar vindt AMF plaats op zaterdag 20 oktober.

 3. Colin Benders opent ADE

  Colin Benders (voorheen bekend als Kyteman) en het Metropole Orkest openen op 17 oktober in de Melkweg het Amsterdam Dance Event.

  Voor Benders de eerste keer, maar het Metropole Orkest is het inmiddels gewend. Ze openden ADE in 2016 met Henrik Schwarz en in 2017 met Jameszoo. Onder leiding van de jonge Britse chef-dirigent Jules Buckley zoekt het MO de randen op van de hedendaagse symfonische pop en jazz.

  Startpunt voor het concert zijn de livestreams die Benders de laatste jaren met zijn modulaire synthesizers maakt.

  Vorig jaar verschanste hij zich tijdens ADE in het Rembrandthuis om daar een plaat op te nemen.

  Op zaterdag 9 juni om 10:00 uur start de kaartverkoop.

 4. Awakenings vult 7 keer de Gashouder

  Awakenings geeft welgeteld zeven keer een feest tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober. Tijdens de vijf dagen die het festival telt, zorgt Awakenings voor vijf nacht- en twee dagedities.

  De reus onder de technofeestjes is van 17 tot en met 21 oktober met een hoop bekende gezichten te vinden in de Gashouder. Zowel Joris Voorn als Joseph Capriati en Maceo Plex zijn van de partij.

  Vorig jaar in april beleefde het technofeest de eerste editie overdag, als onderdeel van het jubileum - Awakenings vierde destijds 20 jaar bestaan. Ondanks het ongebruikelijke tijdstip vlogen de kaarten over de toonbank en was het feest binnen de kortste keren uitverkocht.

 5. Martin Garrix weer present op ADE

  Martin Garrix geeft in oktober tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) opnieuw twee shows in de RAI Amsterdam.

  Zijn tweede show op zaterdag 20 oktober wordt net als vorig jaar een show voor alle leeftijden, meldt E&A Events.

  "Vorig jaar was het onwerkelijk met twee uitverkochte shows achter elkaar. Ik kan niet wachten om het dit jaar opnieuw te doen," zegt de 22-jarige dj.

  Voor de komende editie van ADE ontwikkelt Garritsen een compleet nieuwe show.

  De officiële kaartverkoop begint op woensdag 6 juni om 10.00 uur.

 6. Sam Paganini headliner bij Dave Clarke

  Techno-dj Dave Clarke organiseert dit jaar de 14e editie van zijn ADE-avond Dave Clarke Presents op 19 oktober in de Melkweg.

  De grote headliner voor de 14e editie van Dave Clarke Presents is de Italiaanse Sam Paganini, bekend geworden met het nummer Rave. Tweede headliner is 'technokoningin' Rebekah, bekend om haar rauwe en industriële techno.

  Naast die twee headliners staan ook Octave One, Marcel Fengler, Mark Broom, B.Traits, Anetha, Mr. Jones en de Nederlandse techno-veteraan Estroe op het programma.

  De kaartverkoop start op 30 mei om 10.00 uur.

 7. Danceduo Orbital naar Paradiso

  Het Britse muziekduo Orbital komt naar Amsterdam voor een optreden in Paradiso tijdens het Amsterdam Dance Event op 19 oktober.

  De dancepioniers komen ook voor het eerst in zes jaar met een nieuw album op 14 september, getiteld Monsters. Deze week bracht Orbital daarvan de eerste single Tiny Foldable Cities uit.

  In de jaren '90, tijdens de bloeiperiode van de acid house en ravecultuur, werden de broers Paul en Phil Hartnoll wereldwijd bekend met nummers als Chime, Belfast en Halcyon. In 2004 gingen ze uit elkaar, om in 2009 weer samen te gaan optreden. Na 2012 brachten de broers samen geen nieuwe muziek meer uit.

  Vorig jaar tourde Orbital al door Europa met een reünietour.

  Kaarten zijn te koop vanaf vrijdag 18 mei en kosten 34 euro.