live

Stephan Bodzin draait in het Scheepvaartmuseum

Van woensdag 17 tot en met zondag 21 oktober staat Amsterdam in het teken van het Amsterdam Dance Event. Er draaien talloze artiesten op honderden feesten. Naar verwachting komen er zo'n 400.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Hier lees je alles over deze 23e editie.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Stephan Bodzin live in Scheepvaartmuseum

  Het Amsterdamse Audio Obscura heeft Stephan Bodzin uitgenodigd voor een live set in het Scheepvaartmuseum. Het is de eerste keer dat het museum onderdeel is van de ADE-programmering. Eerder werd bekend dat Audio Obscura twee events gaat organiseren in CS.

  Bodzin zal in de binnenplaats vier uur draaien. De kaarten gaan donderdag 16 augustus in de voorverkoop.

  Stephan Bodzin live
  19 (20.00-03.00)
  Scheepvaartmuseum

 2. Benefiet voor Amsterdam Alternative

  Op de eerste avond van het Amsterdam Dance Event organiseert OT301 het Amsterdam Alternative Dance Event.

  De broedplaats belooft met Amsterdamse artiesten als Steven de Peven, KRAZ, Eboman en Another Nice Mess het ‘meest eclectische ADE-feest van allemaal.’

  En niet zomaar: de avond dient als benefiet voor website en gratis krant Amsterdam Alternative, een initiatief van alternatieve en non-profit plekken in Amsterdam als De Nieuwe Anita, Bajesdorp, Cinetol en - hoe kan het ook anders - OT301 zelf.

  17 oktober, 21.00 - 03.00 uur
  OT301, Overtoom 301
  Kaartjes €7,50

 3. Ook 2 ADE nachten voor komm schon Alter

  Net als Elrow, Audio Obscura en Orbital gaat ook 24+ feest Komm schon Alter voor twee avonden tijdens ADE: op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober.

  In plaats van een bekende club koos de organisatie dit keer voor een nieuwe locatie: de geluidsdichte filmstudio van Singel film in Amsterdam-Oost. ‘Hier vind je geen donkere, grimmige taferelen waar ADE bekend om staat, maar juist licht, knusheid en warmte,’ aldus de organisatie. En 24-plussers uiteraard.

  Die kunnen vrijdag onder andere de deuntjes van collectief Einmusika (o.a. Jonas Saalbach, Einmusik, Olivier Weiter) verwachten en zaterdag het iets rauwere Extrawelt.

  De ticketverkoop (vanaf 25,99 euro) is al van start.

 4. Róisín Murphy treedt op tijdens ADE Live

  Onder meer Róisín Murphy, Eefje de Visser, Agar Agar en Red Axes staan op het podium van ADE Live. Dat maakte de organisatie bekend.

  Voormalig Moloko-zangeres Murphy staat op 17 oktober in Paradiso/Sugarfactory, Eefje de Visser maakt op 18 oktober haar opwachting in de Melkweg/Sugarfactory tijdens de derde editie van ADE. De voorverkoop is gestart.

 5. Extra Elrow show tijdens ADE

  Elrow geeft tijdens ADE niet één maar twee shows in de Kromhouthal.

  Dat kondigde de organisatie woensdag aan. Het is de vierde keer dat het Spaanse, carnavaleske feest naar ADE komt.

  Vorige week gingen de kaarten voor de eerste show, op zaterdag 20 oktober, al in de verkoop. Die waren binnen een mum van tijd uitverkocht. De kaartverkoop voor de tweede show, op zondag 21 oktober, start maandag 6 augustus om 14.00 uur.

  Beide shows staan in het teken van het thema Chinese Rowyear. Dat wil zeggen: draken, lantaarns, tempels, keizers en het vieren van het jaar van de hond.

  In september strijkt Elrow ook neer op de NDSM-werf. Dan niet in het kader van ADE, maar met een volwaardig dagfestival.

 6. Audio Obscura met twee ADE events in CS

  Na dj duo Adriatique, is het tijdens Amsterdam Dance Event de beurt aan Joris Voorn en de Belgische Charlotte de Witte een feestje te bouwen in Amsterdam Centraal Station.

  Donderdag 18 oktober is de eer aan Voorn met zijn Spectrum concept. Vrijdag 19 oktober is De Witte aan de beurt met haar KNTXT concept. Beide dj’s draaien de hele nacht in Lil’ Club in de Amstelpassage.

  Eerder organiseerden promoter Audio Obscura ook al feesten in het Rijksmuseum en het Concertgebouw.

 7. Marktkantine maakt programma bekend

  De Martkantine kan tijdens ADE natuurlijk niet achterblijven, en dat doen ze dan ook niet. Van Pan-Pot en Kollektiv Turmstrasse tot Gui Boratto en Amelie Lens: ze maken allen hun opwachting.

  De voormalige kantine voor marktkooplui heeft het programma dit weekend bekendgemaakt en gezien de line-up kan men hier tot in de vroeg uurtjes dansen.

  Van woensdag tot en met zondag biedt de Marktkantine onderdak aan talloze dj's en producers. Op zaterdag neemt het muzieklabel Kompakt de tent over met hun typische 'Keulse sound'. Op zondag is het aan techno-producer Reinier Zonneveld en zijn vrienden om de club op z'n kop te zetten.

 8. Extra show van Orbital in Paradiso

  Het Britse duo Orbital geeft donderdag 18 oktober een extra show tijdens ADE. Het optreden van Orbital een dag eerder is inmiddels uitverkocht.

  De dancepioniers spelen tijdens ADE Live gedurende twee dagen achtereen hun liveshow in Paradiso. De kaartverkoop voor het extra concert begint vrijdag om 10.00 uur via de website van de poptempel.

  Orbital bestaat uit de broers Paul en Phil Hartnoll. Na een reünie in 2017 waarbij de broers in clubs en zalen speelden, is Orbital dit jaar definitief terug met nieuwe muziek en een nieuwe liveshow.

  De twee spelen hierin nieuw materiaal, maar ook alle klassiekers zoals Chime, Belfast, en Impact. Het nieuwe album Monsters Exist, het eerste nieuwe werk van Orbital in vijf jaar, verschijnt op 14 september. Het album bevat de onlangs verschenen singles Tiny Foldable Cities en P.H.U.K.