Stadsgids Bewaar

Amsterdam Light Parade toert in december door West

Lichtjes aan en rijden maar: Light My Ride rijdt op 10 december door West
Lichtjes aan en rijden maar: Light My Ride rijdt op 10 december door West © Koen van Weel

Als een vrolijke lichtslang trekt op 10 december een bonte stoet bijzondere, verlichte fietsen en andere voertuigen door de straten van Amsterdam-West.

Als fietser wil je in het donker goed zichtbaar zijn, en dat betekent lichtjes op je fiets. De deelnemers aan de Amsterdam Light Parade tillen dat naar een hoger niveau. Van eenwielers en longboards met kerstverlichting tot fietsen die zo aan het bloemencorso in Aalsmeer mee zouden kunnen doen, maar dan met veel meer lampjes. 

De verlichte fietsoptocht begon voorheen als onderdeel van het Amsterdam Light Festival, onder de naam Light My Ride, maar dit jaar trekt de parade zelfstandig door West, onder een eigen naam.

Om 17.00 uur vertrekt de stoet bij De Hallen om op een rustig tempo door Bos en Lommer, De Baarsjes en Westerpark te peddelen en weer terug te keren bij het startpunt. Wil je ook los gaan met lampjes en een stukje meerijden? Dat kan gratis en zonder opgeven.

Light My Ride
Zondag 10 december (17.00)
De Hallen


Zo zag Light my Ride er vorig jaar uit:

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.