PS Stadsgids Bewaar

Al schuddend en schurend een wereldrecord vestigen

Al schuddend en schurend een wereldrecord vestigen
© Martika Boers

Met duizenden tegelijkertijd schuren en schudden op reggaetonmuziek in de hoop een wereldrecord te vestigen. Tijdens festival Macumba wordt een gooi naar het record gedaan.

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er momenteel nog geen record 'dansen op reggaeton' genoteerd staat. En dus is de organisatie niet bang om te falen.

"Maar we willen het groots aanpakken, ook omdat het record anders makkelijk te breken is," aldus een woordvoerder.

Schudden en schuren
Er zal geen medewerker van het Guinness Book of Records aanwezig zijn (het is gebruikelijk dat zij aangeven of de poging geslaagd is), maar er zal wel een officieuze scheidsrechter van de partij zijn. "We zenden onze poging in en horen later of 'ie geregistreerd wordt."

Dus of je na festival Macumba daadwerkelijk een record op je naam mag schrijven, is nog maar de vraag. Niet dat het de pret drukt: van dansen (lees: schudden en schuren) is nog nooit iemand slechter geworden.

Werelrecord Reggaeton Dansen
Zaterdag 7 juli (tijdens festival Macumba)
Westerpark

Update: eerder was in dit bericht te lezen dat de poging zou plaatsvinden op zaterdag 16 juni in het Westerpark. Die poging kon op last van de gemeente niet doorgaan.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.